Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Οι 3 λέξεις που με βοήθησαν να τα καταφέρω τις πρώτες δύσκολες μέρες της μητρότητας

Οι 3 λέξεις που με βοήθησαν να τα καταφέρω τις πρώτες δύσκολες μέρες της μητρότητας

Οι 3 λέξεις που με βοήθησαν να τα καταφέρω τις πρώτες δύσκολες μέρες της μητρότητας

Όλες οι νέες μαμάδες αγχώνονται για το πώς τα πάνε με το μωράκι τους. Σκέφτονται διαρκώς ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους, αν το ταΐζουν όσο πρέπει, αν συμπεριφέρονται σωστά, πώς πρέπει να του μιλούν και πολλά ακόμη. Το ίδιο, βέβαια, μπορεί να σκέφτονται όλες οι μαμάδες σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται τα παιδιά τους.

Μία μαμά, η οποία πλέον μεγαλώνει εφήβους σκέφτεται τώρα πια πώς πέρασαν εκείνα τα χρόνια, πόσο αγχωμένη ένιωθε, αλλά και τη φράση που θα τη βοηθούσε περισσότερο εκείνη την περίοδο της ζωής της.

«Συζητούσα πρόσφατα με μια φίλη μου, η οποία έχει παιδιά στην εφηβεία όπως και εγώ, για τα πρώτα χρόνια της μητρότητας. Πόσο αγχωμένες νιώθαμε; Πόση ανασφάλεια βιώναμε και πόσες πληροφορίες – συμβουλές δεχόμασταν καθημερινά; Ήταν η περίοδος που νιώθαμε πώς δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιες, δεν θα ήμασταν ξανά ο εαυτός μας. Δεχόμασταν συμβουλές και παρατηρήσεις από τις μαμάδες μας, τις πεθερές μας, φίλους, γνωστούς ακόμα και αγνώστους. Τότε νιώθαμε αρκετά συχνά “χαμένες”, αλλά υπήρχε μία φράση, 3 λέξεις συγκεκριμένα, που λέγαμε η μία στην άλλη και μας βοηθούσαν να παραμένουμε δυνατές. Ποιες ήταν αυτές;

«Κάνεις το σωστό!»

Όχι δεν ήταν κάποια βαθυστόχαστη ή χρηστική συμβουλή, όπως τι να κάνεις αν δεν τρώει, τι συμβαίνει όταν βήχει ή πότε να αρχίσω να δίνω στέρεες τροφές. Δεν είχε σχέση με το τι θα έπρεπε ή όχι να κάνουμε.

Ήταν απλώς μια επιβεβαίωση του ότι όσα κάναμε ήταν αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ήταν αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Γιατί; Επειδή εμείς ήμασταν – και είμαστε – οι γονείς. Ξέραμε καλύτερα από όλους τι χρειαζόταν το μωρό μας και εμείς έπρεπε να αποφασίσουμε για το καλύτερο του μωρού μας. Κανένας άλλος.

Επιβεβαιώναμε και δείχναμε εμπιστοσύνη στα ένστικτά μας ως μαμάδες. Κάτι που πολλοί νέοι γονείς δεν κάνουν, ενώ αρκετοί που βρίσκονται «απ’ έξω» δεν αναγνωρίζουν. Σίγουρα, υπάρχει πάντα χώρος για συμβουλές  και είναι όλες τους ευπρόσδεκτες – ιδιαίτερα εκείνες των ειδικών – αλλά όταν πρόκειται για το πώς μεγαλώνεις το παιδί σου εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο.  Σίγουρα, ειδικά ως νέος γονιός χρειάζεσαι και βοήθεια και συμβουλές για το πώς θα ταΐσεις το μωρό σου, πώς θα το κάνεις μπάνιο, πώς θα το βοηθήσεις να αναπτυχθεί σωστά. Το παιδί σου πρέπει να είναι υγιές και ασφαλές, αλλά μόνο εσύ ξέρεις και το παιδί σου και τις ανάγκες του.

Το να έχεις, λοιπόν, ένα μότο όπως το “Κάνεις το σωστό” θα σε βοηθήσει να πορευθείς στη ζωή σου με τα παιδιά με περισσότερη ηρεμία και σιγουριά. Αυτό, τουλάχιστον, συνέβη και συνεχίζει να συμβαίνει με εμένα.

Ναι, η παραπάνω φράση λειτουργεί και με τους γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά. Το να είσαι γονιός δεν γίνεται ευκολότερο με τα χρόνια. Τα παιδιά εξελίσσονται διαρκώς και χρειάζονται δίπλα τους γονείς που ξέρουν την αξία τους. Όσο δύσκολες και πιεστικές, λοιπόν, να είναι οι μέρες σου, να θυμάσαι πάντα: “Κάνεις το σωστό”».

Πηγή: mom.me.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter