Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού για το 2020

Οσο κι αν αναζητάτε έναν καναπέ που θα έχετε για πάντα ή ένα χρώμα που δεν θα χρειάζεται να το αντικαταστήσετε σε τρία χρόνια, πρέπει να παραδεχτείτε ότι οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση πάνε κι έρχονται, όπως συμβαίνει και στη μόδα.

Καθώς μπαίνουμε σε νέα δεκαετία, ορισμένα trends στη διακόσμηση αρχίζουν ήδη να αναδύονται, γι’ αυτό παρακάτω συγκεντρώσαμε εκείνα που θα βλέπετε παντού μέσα στο 2020 και ίσως θελήσετε να τα εντάξετε στον χώρο σας.

Μοκέτα από τοίχο σε τοίχο

Ναι, αυτή η τάση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος για 3 βασικούς λόγους: Μπορεί να προσθέσει λεπτές υφές σε ένα δωμάτιο, είναι μια μαλακή επιφάνεια για παιδιά και μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του θορύβου στα δωμάτια που βρίσκονται σε όροφο.

Ντουλάπια σε βιομηχανικό ύφος

Οι πάγκοι από σκυρόδεμα είναι δημοφιλείς εδώ και λίγο καιρό, αλλά τώρα κερδίζει περισσότερα τετραγωνικά μέτρα σε κουζίνες, ειδικά σε υπαίθριους χώρους. Οι επιφάνειες τσιμέντου, παλαιωμένα μεταλλικά και πέτρινα έπιπλα εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις υπαίθριες κουζίνες, πιθανότατα επειδή μπορούν να αντέξουν στις καιρικές συνθήκες και έχουμε μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον.

Κρεβάτια μεγάλων διαστάσεων

Οι διακοσμητές αναφέρουν ότι όλο και περισσότεροι πελάτες θέλουν να κλέψουν μια ιδέα από μεγάλα ξενοδοχεία: τα τεράστια κρεβάτια. Αυτά περιλαμβάνουν συχνά ένα κεφαλάρι ενσωματωμένο στον τοίχο για μια πινελιά που θυμίζει δωμάτιο ξενοδοχείου.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Μπορεί να έχουμε εμμονή με το να φέρνουμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας, αλλά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ αυτή τη σεζόν. Άλλοτε σε μεγαλύτερες γλάστρες κι άλλοτε σε μικρότερες, αλλά πάντα μαζί διατεταγμένα, μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτες γωνιές στο χώρο σας.

Color blocking

Όπως ακριβώς και στα ρούχα μας, η τάση του color blocking είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν συνδυάζουμε αντισυμβατικό χρώμα -όπως το κίτρινο και το ροζ της φωτογραφίες- σε ένα δωμάτιο για να προσθέσουμε μια ξεχωριστή πινελιά. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, με τα μαξιλάρια του καναπέ κτλ.

πηγή: Infowoman.gr