Αρχική InfoKids Νέα Οι άνθρωποι που έχουν αδερφές είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι, λέει νέα έρευνα

Οι άνθρωποι που έχουν αδερφές είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι, λέει νέα έρευνα

Οι άνθρωποι που έχουν αδερφές είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι, λέει νέα έρευνα

Την επόμενη φορά που η αδερφή σου θα «κλέψει» το αγαπημένο σου αξεσουάρ, συγχώρεσέ την! Για την ακρίβεια… ευχαρίστησέ την. Έρευνα από τα Πανεπιστήμια De Montfont και Ulster υποστηρίζει, ότι το να έχει κανείς αδερφή τον κάνει πιο ευτυχισμένο και πιο αισιόδοξο.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ερωτήθηκαν 571 άτομα ηλικίας από 17 έως 25 ετών σχετικά με τις ζωές τους και έτσι διαπιστώθηκε, ότι όσοι μεγάλωσαν με αδερφές είναι πιο ευτυχισμένοι.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την ψυχική τους υγεία και το πόσο αισιόδοξα βλέπουν την ζωή.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι αδερφές ενθαρρύνουν τα αδέρφια τους, να είναι πιο «ανοιχτά» και επικοινωνιακά σχετικά με τα συναισθήματά τους και αυτό προάγει γενικώς την καλή τους υγεία, όπως λένε οι ερευνητές.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Tony Cassidy, είπε: «Οι αδερφές φαίνεται πως ενθαρρύνουν την επικοινωνία, μα και την συνοχή της οικογένειας. Ωστόσο, οι αδελφοί φαίνεται να λειτουργούν εντελώς διαφορετικά.

Η συναισθηματική έκφραση, είναι θεμελιώδης στην καλή ψυχική υγεία και το να έχει κανείς αδελφή, ενισχύει το χαρακτηριστικό αυτό στην οικογένεια.

Τα αγόρια έχουν την φυσική τάση να μη μιλούν για πολλά πράγματα. Τα κορίτσια, όμως, καταφέρνουν να κάνουν ακόμα και τα αγόρια να μιλήσουν».

Σύμφωνα με τον Cassidy, τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ πιο σαφή σε οικογένειες που οι γονείς έχουν χωρίσει: «Πιστεύω, ότι τα συμπεράσματα αυτά είναι χρήσιμα στους ειδικούς που προσφέρουν βοήθεια σε οικογένειες και παιδιά κατά την διάρκεια δύσκολων φάσεων.

Μπορεί να χρειάζεται, επίσης, να σκεφτούμε πιο σοβαρά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε οικογένειες που έχουν μόνο αγόρια.»

Μια άλλη αντίστοιχη έρευνα, από το Πανεπιστήμιο Brigham Young, έδειξε, ότι το να έχεις αδελφή σε κάνει πιο καλό άνθρωπο. Η ίδια έρευνα, ωστόσο, υποστήριξε πως και ένας αδελφός φέρει οφέλη, αρκεί η σχέση με την αδελφή του να είναι περισσότερο αγάπης και λιγότερο ανταγωνισμού. Η επικεφαλής αυτής της έρευνας Laura Padilla-Walker είπε σχετικά: «Η αγάπη ανάμεσα στα αδέλφια οποιουδήποτε φύλου, όπως φάνηκε, έχει λιγότερο να κάνει με τον μεταξύ τους ανταγωνισμό και περισσότερο με τις κοινωνικές συμπεριφορές, όπως η καλοσύνη, η γενναιοδωρία, ο εθελοντισμός και η βοήθεια προς τους άλλους.»

Πηγή: indy100.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter