Αρχική Σχολή Γονέων Οι διακοπές κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα για πολύ καιρό αφού τελειώσουν

Οι διακοπές κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα για πολύ καιρό αφού τελειώσουν

Οι διακοπές κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα για πολύ καιρό αφού τελειώσουν

Καλοκαιρινές διακοπές: Δύο λέξεις που ενθουσιάζουν κάθε παιδί, ειδικά όταν τελειώνει και η σχολική χρονιά. Και αυτό γιατί τα παιδιά μπορούν επιτέλους να ξεφύγουν από το πρόγραμμα, να χαλαρώσουν, να κοιμηθούν και να απολαύσουν όλα αυτά που τους έλειψαν τους προηγούμενους μήνες –όπως π.χ. το να μην κάνουν τίποτα.

Νέες έρευνες δείχνουν, ότι οι οικογενειακές διακοπές, όσο ωφέλιμες είναι για εσάς τόσο είναι και για τα παιδιά σας –όχι μόνο κατά την διάρκεια αυτών, αλλά πολύ περισσότερο αφού αυτές τελειώσουν.

Οι οικογενειακές διακοπές, λοιπόν, είναι αυτές που χτίζουν τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις που θα συνοδεύουν το παιδί σας μεγαλώνοντας, ακόμα και κατά την ενήλικη ζωή του.

Βρετανική έρευνα, μάλιστα, έδειξε, ότι η αγαπημένη ανάμνηση των περισσότερων ανθρώπων από τα παιδικά τους χρόνια δεν είναι άλλη από τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό που πολλοί είπαν ήταν, ότι «οι διακοπές αυτές τους έχουν χαρίσει τόσο χαρούμενες αναμνήσεις, που θα ζεσταίνουν την καρδιά τους για την υπόλοιπη ζωή τους.»

Οι ειδικοί συμφωνούν: Άλλη βρετανική έρευνα έδειξε, ότι οι οικογενειακές διακοπές είναι για την ψυχή του παιδιού μια «ευτυχής άγκυρα». Όταν είμαστε διακοπές με τα παιδιά μας, δεν χρειάζεται αν ανησυχούμε για τις οικιακές και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις –αντίθετα, δίνουμε όλη μας την προσοχή στον σύντροφό μας και τα παιδιά μας.

«Χρησιμοποιώντας αυτές τις αναμνήσεις ως άγκυρα που μας πηγαίνει πίσω σε πιο ευχάριστες στιγμές, μας βοηθά να προσεγγίσουμε προβλήματα με μια νέα αίσθηση προοπτικής», λένε οι ψυχολόγοι.

Οι διακοπές, επίσης, βοηθούν το παιδί να χτίσει γνωστικές δεξιότητες και να ενεργοποιήσει συστήματα στον εγκέφαλο του παιδιού που δεν θα χρησιμοποιούσε αν ήταν στο σπίτι. Για παράδειγμα, το να χτίζει ένα παιδί κάστρα στην άμμο με τη μαμά και τον μπαμπά του, το να εξερευνά νέα μέρη, να επισκέπτεται αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία, όλα αυτά δίνουν στο παιδί αφορμές να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του με αισθητηριακή αλληλεπίδραση.

Αν, λοιπόν, έχετε την δυνατότητα να περάσετε μερικές μέρες σε ένα νέο μέρος με την οικογένειά σας, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία. Θα βγείτε όλοι κερδισμένοι για καιρό!

Πηγή: moms.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter