Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης των γονιών κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών

Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης των γονιών κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών

Οι δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης των γονιών κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών

Θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας ένα καλό παράδειγμα του τι σημαίνει ευτυχισμένος γάμος; Εκδηλώστε την αγάπη σας προς τον σύντροφό σας με αγκαλιές και φιλιά. Και κάντε τους ένα ακόμα δώρο: Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Health Psychology μελέτησε την σημασία των θετικών αλληλεπιδράσεων μέσα στον γάμο στα παιδιά και βρήκε, ότι τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται έχουν πολύ καλύτερη ψυχική υγεία.

«Το να βλέπουν τους γονείς τους να τσακώνονται, δεν είναι αυτό που βλάπτει τα παιδιά», λένε οι ψυχολόγοι. «Το να μην ξέρουν αν οι γονείς του τα βρήκαν αργότερα είναι που τα νοιάζει. Τα εξωστρεφή αυτά σημάδια αγάπης επιτρέπουν στα παιδιά να γνωρίζουν, ότι η σχέση των γονιών -συνεπώς το περιβάλλον στο οποίο ζουν- διέπεται από ασφάλεια.»

Ακόμα κι αν τα παιδιά, μεγαλώνοντας, δείχνουν να ενοχλούνται, όταν βλέπουν τους γονείς τους να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, μην πτοείστε –εφόσον παραμένετε στα όρια του κόσμιου, βέβαια, πάρτε τις αντιδράσεις αυτές των παιδιών ως κομπλιμέντο. Επιπλέον, μη σταματάτε να δείχνετε την αγάπη σας και στα παιδιά σας, μέσω της σωματικής επαφής, με τις αγκαλιές και τα φιλιά σας. Μπορεί π.χ. μεγαλώνοντας να μη θέλουν πια να σας κρατούν το χέρι στον δρόμο, αλλά εσείς μη σταματάτε να τα γεμίζετε αγκαλιές και φιλιά!

Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται, απολαμβάνουν έτσι μια απτή απόδειξη της αγάπης τους ο ένας για τον άλλον, ενώ η φροντίδα αυτή τα απελευθερώνει και τα κάνει να νιώθουν ξανά παιδιά!

Εξάλλου, τα παιδιά προβάλλουν στη συμπεριφορά τους όσα βλέπουν τους γονείς να κάνουν τόσο στο σπίτι όσο και δημόσια, και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την τρυφερότητα μεταξύ των γονιών, αλλά και με την γενικότερη στάση τους, π.χ. αν γελάνε μεταξύ τους, αν αυτοσαρκάζονται, αν βοηθούν ο ένας τον άλλον στις δουλειές ή στηρίζουν ο ένας τους στόχους του άλλου. Όλα αυτά προστίθενται στο χτίσιμο ενός ασφαλούς περιβάλλοντος που βοηθά τα παιδιά να «ανθίσουν» και να νιώσουν ελεύθερα στο να δείξουν κι εκείνα στο μέλλον την αγάπη τους προς όποιον ή ό,τι τα παθιάζει!

Πηγή: babble.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter