Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Οι γυναίκες απολαμβάνουν τη μητρότητα 6 μήνες μετά τον τοκετό

Οι γυναίκες απολαμβάνουν τη μητρότητα 6 μήνες μετά τον τοκετό

Οι γυναίκες απολαμβάνουν τη μητρότητα 6 μήνες μετά τον τοκετό

Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά στη ζωή τους δεν απολαμβάνουν πλήρως τη μητρότητα μέχρι το μωρό να φτάσει στην ηλικία των 6 μηνών.

Αντί να ευχαριστηθούν τους πρώτους πολύτιμους μήνες της ζωής του μωρού, πολλές νέες μανούλες αισθάνονται αγχωμένες καθώς πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που έχει ο ερχομός του παιδιού στη ζωή τους.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν ότι ένιωσαν μπερδεμένες με πολλές πτυχές της μητρότητας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της ασθένειας, της διατροφής και της ασφάλειας.

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία στις έξι μητέρες δεν απολαμβάνει τη ζωή με το μωρό μέχρι τα πρώτα του γενέθλια κι έπειτα. Επιπλέον, η μελέτη αποκάλυψε ότι το 52% των μαμάδων αισθάνθηκαν σαν να είχαν χάσει την «ταυτότητά» τους ύστερα από τη γέννηση του παιδιού τους, ενώ το 35% ανυπομονούσε να εγκαταλείψει το σπίτι και να επιστρέψει στη δουλειά.

Η απώλεια της κοινωνικής ζωής ήταν μια μεγάλη αλλαγή για πολλές γυναίκες, με το 55% να ομολογεί ότι ήταν δύσκολο να συνηθίσει το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να βγαίνει από το σπίτι όποτε το επιθυμεί. Αρκετές μαμάδες δήλωσαν ότι έχασαν τα κοινά ενδιαφέροντα με τις φίλες τους, με το 52% από αυτές να κρίνουν αναγκαία τη δημιουργία νέου κύκλου φίλων με κοινό προσανατολισμό, ενώ πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων ήταν δύσκολο να δεχθούν τις αλλαγές που επέφερε ο τοκετός στο σώμα τους.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις νέες μανούλες μετά τη γέννα ήταν η έλλειψη γνώσεων σχετικά με το νέο τους ρόλο. Πολλές από αυτές συχνά απορούσαν γιατί το μωρό τους κλαίει, γιατί δεν κοιμάται και γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι μισές από τις ερωτηθείσες αισθάνονταν ότι η απόδοσή τους ως μητέρες κρίνεται συνεχώς από τους άλλους και μόνο το 56% θεώρησε πολύτιμη τη βοήθεια του συντρόφου κατά τους πρώτους αυτούς κουραστικούς μήνες.

Παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες, οκτώ στις δέκα μητέρες ομολογούν ότι το παιδί τους είναι ό,τι καλύτερο στη ζωή τους και οι θετικές πτυχές της μητρότητας αντισταθμίζουν πλέον τις αρνητικές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.