Αρχική InfoMommy Νέα Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων, θέλουν να φύγουν

Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων, θέλουν να φύγουν

Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων, θέλουν να φύγουν

Οι Μ.Κ.Ο. υποστηρίζουν ότι «Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων, θέλουν να φύγουν», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι στο καταφύγιο δεν υπάρχει μόνιμος ψυχολόγος, ούτε κοινωνικός λειτουργός, ενώ δεν παρέχονται ούτε κατάλληλα προγράμματα απασχόλησης και ταυτόχρονα το επίδομα που τους παραχωρείται είναι μόλις €17 την εβδομάδα, «με αποτέλεσμα να μην έχουν για να αγοράσουν ούτε καν τα τσιγάρα τους».

Όπως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ανέφεραν στην Επιτροπή Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, «η γενική ατμόσφαιρα στο καταφύγιο δεν είναι και η καλύτερη. Οι γυναίκες που φιλοξενούνται εκεί θέλουν να φύγουν διότι δεν υπάρχει φιλικό-οικογενειακό περιβάλλον, δεν υπάρχει καν ένας άνθρωπος, ένας ψυχολόγος ή ένας κοινωνικός λειτουργός που να είναι μόνιμα δίπλα τους, για να πουν το πρόβλημα τους, αυτό που τις απασχολεί».

Επίσης, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ «τα προγράμματα απασχόλησης που προσφέρονται στο καταφύγιο δεν είναι κατάλληλα για τις γυναίκες αυτές. Προσφέρονται προγράμματα για μπλέξιμο ή κέντημα ή ζωγραφική αλλά οι γυναίκες αυτές που είναι κλεισμένες στο καταφύγιο και έχουν τόσα ζητήματα να σκέφτονται, χρειάζονται εκτόνωση, έχουν ζητήσει περίπατο, να βγουν έξω να περπατήσουν, ζήτησαν να κάνουν γυμναστική. Ζήτησαν μια μπασκέτα να τοποθετηθεί στο Καταφύγιο για να παίζουν μπάσκετ, αλλά το αίτημα τους δεν έχει ικανοποιηθεί».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.