Οι κανόνες της νταντάς του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ που θα έπρεπε όλοι να ακολουθούμε

Η Μαρία Μποράλο δεν επιλέχθηκε τυχαία να αναλάβει νταντά των παιδιών του Γουίλιαμ και της Κέιτ.

Έχοντας λάβει την εκπαίδευσή της στο διάσημο Norland College, η νταντά που θυμίζει λίγο τη Μαίρη Πόππινς με το χαρακτηριστικό (άχρωμο ωστόσο) ντύσιμό της, γνωρίζει τεχνικές αυτοάμυνας, ενώ μπορεί να οδηγήσει στις πιο αντίξοες συνθήκες, σε περίπτωση που αρχίσουν π.χ. να κυνηγούν την οικογένεια οι παπαράτσι.

Η Ισπανίδα Μποράλο προσλήφθηκε από την βασιλική οικογένεια το 2014 (όταν ο Τζορτζ ήταν μόλις 8 μηνών) και θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο ακριβές νταντάδες του κόσμου.

Η Μαρία Μποράλο έχει προσληφθεί στην βασιλική οικογένεια από τότε που ο Τζορτζ ήταν μόλις 8 μηνών

Από τότε η νταντά, ζει στο παλάτι του Κένσινγκτον και ταξιδεύει μαζί με την οικογένεια σε επισκέψεις και βασιλικές περιοδείες σε όλο τον κόσμο, κρατώντας βέβαια την παρουσία της πολύ διακριτική.

Δημοσιογράφοι που την έχουν συναντήσει υποστηρίζουν, ότι είναι πολύ αυστηρή με τον Τζορτζ και την Σάρλοτ και δεν σηκώνει τις «ανοησίες».

Η συγκεκριμένη νταντά έχει τελειώσει το Nordland College που ειδικεύεται στην εκπαίδευση των νταντάδων

Μάλιστα, οι κανόνες που ορίζει το Norland College αναφορικά με την την ανατροφή των παιδιών είναι τέτοιοι που δεν αφήνουν στα παιδιά πολλά περιθώρια να βγουν εκτός ορίων. Πιο συγκεκριμένα:

– Η Μαρία είναι πάντα εκεί όταν π.χ. κατεβαίνουν από ένα αεροπλάνο, όταν κρατούν το χέρι της μαμάς τους, όταν χαμογελούν και χαιρετούν τον κόσμο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κλάματα ή νευράκια από μέρους τους.

– Υπάρχει αυστηρό πρόγραμμα ως προς τον χρόνο που πηγαίνουν για ύπνο. Τα παιδιά, λοιπόν, πρέπει να είναι στα κρεβάτια τους στις 7 το απόγευμα, κάτι που δεν αλλάζει παρά μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

– Προκειμένου να διευρύνουν οι γευστικοί κάλυκες των παιδιών αλλά και να αποθαρρύνουν τυχόν ατασθαλίες, νέα φαγητά και γεύσεις εισάγοντας στο μενού τους κάθε λίγες ημέρες.

Όλα τα παιχνίδια λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικό χώρο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Ακόμα κι αν ψιχαλίζει, τα παιδιά θα είναι έξω για να ασχοληθούν με την κηπουρική, να κάνουν βόλτα με τα ποδήλατα ή να παίξουν με τα σκυλιά τους. Σύμφωνα με τη νταντά, δεν υπάρχει κακός καιρός. Υπάρχουν μόνο ακατάλληλα ρούχα.

Τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν πολύ αυστηρούς κανόνες

-Όταν, ωστόσο, παίζουν εντός σπιτιού, τα παιδιά διδάσκονται να χρησιμοποιούν παραδοσιακά παιχνίδια και να φτιάχνουν πολλά παζλ.

-Μοναδική «ατασθαλία» η ώρα που επιτρέπεται να παρακολουθούν τηλεόραση και αυτό γιατί είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται αποκλειστικά από τους γονείς. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πάντως είχε παραδεχτεί πως έχουν δυσκολευτεί με αυτό στο παρελθόν.

Φωτογραφίες: Splash News