Αρχική InfoMommy Νέα Οι μαμάδες με τρία παιδιά είναι περισσότερο στρεσαρισμένες από όλες τις άλλες

Οι μαμάδες με τρία παιδιά είναι περισσότερο στρεσαρισμένες από όλες τις άλλες

Οι μαμάδες με τρία παιδιά είναι περισσότερο στρεσαρισμένες από όλες τις άλλες

Δεν χρειάζεται να είσαι γονιός για να συμφωνήσεις στο ότι τα παιδιά μπορούν να σου προκαλέσουν έντονο στρες. Μια μελέτη, μάλιστα, αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία είναι συγκεκριμένος ο αριθμό των παιδιών που δημιουργεί στις μαμάδες το περισσότερο στρες: Ο μαγικός αριθμός είναι το 3!

Αναφερόμενη, λοιπόν, στο πότε οι μαμάδες είναι περισσότερο στρεσαρισμένες αναφορικά με την οικογενειακή τους ζωή, η μελέτη, η οποία ασχολήθηκε με 7.164 μαμάδες στις Η.Π.Α., έδειξε, ότι εκείνες που έχουν τρία παιδιά ταλαιπωρούνται περισσότερο από εκείνες που έχουν ένα, δύο, τέσσερα ή περισσότερa.

Αυτό που είναι ακόμα πιο τρομακτικό (αν και δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση) είναι ότι κατά μέσο όρο, το επίπεδο στρες όλων των μαμάδων που απάντησαν ήταν σε επίπεδο 8,5, στην κλίμακα 1-10. Η μελέτη έδειξε, επίσης, ότι το 60% των μαμάδων στρεσάρεται περισσότερο για τις κόρες παρά για τους γιους και το 60% είπε, ότι στρεσάρεται επειδή δεν έχει αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα για να κάνει όλα όσα θέλει.

Προφανώς, για τον κάθε γονιό, όσα παιδιά κι αν έχει, το στρες είναι μια μόνιμη κατάσταση. Αλλά κάθε μαμά με τρία παιδιά (ειδικά αν ανάμεσά τους υπάρχουν και κορίτσια) θα συμφωνήσει με τα παραπάνω αποτελέσματα. Σκεφτείτε μόνο, πόσο δύσκολο πρέπει να είναι να ικανοποιήσεις τις ανάγκες τριών παιδιών ταυτόχρονα. Να πρέπει να τα πας σε διαφορετικές δραστηριότητες, να κάνεις διαφορετικά πράγματα με το κάθε ένα. Προσθέστε στο μείγμα και την εφηβεία, όταν αυτή έρθει, και… βγάλτε συμπέρασμα!

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, πάντως, ότι μετά τα τρία παιδιά, οι μαμάδες αρχίζουν κάπως να χαλαρώνουν. Συνειδητοποιούν, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για τελειότητα, όταν έχεις τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Λένε δε, ότι όσο περισσότερα παιδιά έχεις, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτάς στις γονικές σου ικανότητες. Αναγκάζεσαι να αφήσεις κάποια πράγματα πίσω –και είσαι απλά ευγνώμων που… καταφέρνεις να τα πας όλα στα σχολείο στην ώρα τους.

Τι άλλο στρεσάρει τις μαμάδες; Σύμφωνα με τη μελέτη, ό,τι έχει να κάνει με τα έξοδα της οικογένειας, η πίεση να είναι τέλειες, ενώ περίπου οι μισές μαμάδες (46%) νιώθουν, ότι οι άνδρες τους τις στρεσάρουν περισσότερο από τα παιδιά τους.

Τέλος, η μελέτη έδειξε, ότι οι 9 στις 10 μαμάδες αγχώνονται για το πώς θα καταφέρουν να γυμναστούν και να δείχνουν ελκυστικές, ενώ το 72% ανησυχεί για το πόσο στρες έχει, ανακυκλώνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα και δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ψυχικής έντασης.

Οι ειδικοί συνιστούν, λοιπόν, να… συνέλθουμε και να συνειδητοποιήσουμε, ότι τα παιδιά μας δεν θα είναι μικρά για πάντα. Θα έρθει η μέρα που θα μεγαλώσουν, θα φύγουν από το σπίτι και τότε θα κοιτάζουμε τους άδειους τοίχους και θα αναρωτιόμαστε, αν άξιζε τελικά τόσο στρες.

Πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter