Αρχική InfoKids Υγεία Τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν μαθήματα κολύμβησης από 1 έτους, λένε οι ειδικοί

Τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν μαθήματα κολύμβησης από 1 έτους, λένε οι ειδικοί

Τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν μαθήματα κολύμβησης από 1 έτους, λένε οι ειδικοί

Οι νέες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής υπογραμμίζουν τη σημασία της ασφάλειας στο νερό και της αποτροπής πνιγμού και συμβουλεύουν τους γονείς μικρών παιδιών να τα εγγράφουν σε μαθήματα κολύμβησης από τον πρώτο χρόνο ζωής τους, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού τους.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας λένε, ότι τα μαθήματα πρέπει να επικεντρώνονται στο να μαθαίνουν τα παιδιά πώς να λειτουργούν και να είναι ασφαλή μέσα στο νερό. Οι συστάσεις λένε, επίσης, ότι όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα κολύμβησης και ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι χρειάζεται να φορούν σωσίβια όταν βρίσκονται κοντά σε δεξαμενές νερού.

Ο πνιγμός είναι μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου σε παιδιά –στην Αμερική μόνο περίπου 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμό. Και μπορεί να συμβεί σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, πριν καν οι ενήλικες το συνειδητοποιήσουν.

Οι νέες συστάσεις, λοιπόν, σχετικά με την ηλικία που χρειάζεται ένα παιδί να ξεκινά μαθήματα κολύμβησης στόχο έχουν να ενημερώσουν τους γονείς και να αποτρέψουν ατυχήματα και θανάτους που σχετίζονται με τον πνιγμό.

«Όταν ένα παιδί βρίσκεται μέσα και γύρω από το νερό, χρειάζεται διαρκή, εντατική επιτήρηση, χρειάζεται να βρίσκεται σε απόσταση 'ενός χεριού' από έναν ενήλικα», λέει η παιδίατρος και συγγραφέας των νέων συστάσεων για την Α.Α.Π., Dr. Sarah Denny.

Σύμφωνα με την αναφορά της Denny, το 2017 περίπου 8.700 παιδιά μικρότερα των 20 ετών βρέθηκαν στα επείγοντα των νοσοκομείων για κάποιο περιστατικό πνιγμού και το 25% αυτών παρέμειναν στο νοσοκομείο ή στην εντατική. Σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται τα πολύ μικρά παιδιά ηλικίας από 0 έως 4 ετών, αφού κινδυνεύουν όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και σε πισίνες, αλλά και ακόμα σε μπανιέρες γεμάτες νερό μέσα στο σπίτι τους, κυρίως επειδή σχεδόν πουθενά δεν υπάρχουν ειδικές προστατευτικές μπάρες (φωτο).

Με το Καλοκαίρι να πλησιάζει, είναι σημαντικό να λάβουμε τις οδηγίες αυτές σοβαρά υπ’όψιν, για το καλό των παιδιών μας.

Πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter