Αρχική InfoMommy Οι ώρες εργασίας των εργαζόμενων μαμάδων αντιστοιχούν σε 2 full-time δουλειές

Οι ώρες εργασίας των εργαζόμενων μαμάδων αντιστοιχούν σε 2 full-time δουλειές

Οι ώρες εργασίας των εργαζόμενων μαμάδων αντιστοιχούν σε 2 full-time δουλειές

Αν καταφέρνεις να φροντίζεις τα παιδιά σου, ενώ δουλεύεις καθημερινά από τις 9 έως τις 5, είναι λογικό να είσαι τόσο κουρασμένη. Βασικά –όχι απλά κουρασμένη. Εντελώς εξαντλημένη! Και μία νέα μελέτη εξηγεί, γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, οι οποίοι παρακολούθησαν μαμάδες με παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, κατάληξαν, ότι συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών υποχρεώσεών τους αλλά και της καθημερινής δουλειάς τους, οι γυναίκες αυτές εργάζονται περίπου 100 ώρες την εβδομάδα –αριθμός μεγαλύτερος από το να είχε η γυναίκα δύο full –time δουλειές.

Τρελό, έτσι; Οι αναλυτές υπολόγισαν, ότι η μέρα της μέσης εργαζόμενης μαμάς ξεκινά περίπου στις 6:23 το πρωί και οι δουλειές της δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι να φτάσει 8:31 το βράδυ –αυτό σημαίνει, ότι είναι 14 ώρες την ημέρα αδιάκοπα «στο πόδι».

Και σαν μην έφτανε το εξαντλητικό 14ωρο, αν λάβει κανείς υπ’όψιν και τις ώρες ύπνου, ο προσωπικός χρόνος που απομένει στην εργαζόμενη μαμά είναι… για γέλια! Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χρόνος αυτός είναι 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά κάθε μέρα. Ίσα-ίσα για ένα ντους, δηλαδή…

Περαστικά μας!

Πηγή: popsugar.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter