Αρχική InfoKids Νέα Οι ποδοσφαιριστές της Κύπρου βάζουν «Γκολ στη Ζωή» και βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη

Οι ποδοσφαιριστές της Κύπρου βάζουν «Γκολ στη Ζωή» και βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη

Οι ποδοσφαιριστές της Κύπρου βάζουν «Γκολ στη Ζωή» και βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η επίσημη παρουσίαση του Φιλανθρωπικού-Εθελοντικού Οργανισμού των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή». Ο εμπνευστής της ιδέας και Προέδρος του ΔΣ του Οργανισμού έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που πήρε σάρκα και οστά πριν από περίπου 4 μήνες, όταν 22 ιδρυτικά μέλη από όλες τις πόλεις της Κύπρου που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας, δημιούργησαν τον πρώτο -για τα δεδομένα της Κύπρου- Παγκύπριο Φιλανθρωπικό-Εθελοντικό Οργανισμό Ποδοσφαιριστών.

Οι πόροι του πηγάζουν από τις συνδρομές των μελών, οι οποίοι είναι Κύπριοι και ξένοι ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία και παλαίμαχοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προωθήσουν τους σκοπούς του «Γκολ στη Ζωή» στα πλαίσια εθελοντισμού και φιλανθρωπίας. Μέλη φυσικά μπορούν να γίνουν άτομα, εταιρείες ή οργανώσεις που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν οικονομικά τους σκοπούς του Οργανισμού, καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή ή κάνοντας εισφορές αν και εφόσον το επιθυμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το UEFA Foundation For Children υποστηρίζει επίσημα τη δράση του Οργανισμού, ενώ υπάρχει η πρόθεση για οικονομική ενίσχυση σε συγκεκριμένα προγράμματα όπου το «Γκολ στη Ζωή» θα βάλει τη σφραγίδα του βοηθώντας τα παιδιά. Από τη σχολική χρονιά 2017-18 το «Γκολ στη Ζωή», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Υπουργό κ. Κώστα Καδή:

• Θα στηρίξει τις σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης της Μέσης Εκπαίδευσης
• Θα παραχωρήσει υποτροφία σε τελειόφοιτο μαθητή/αθλητή, του οποίου η επιλογή θα γίνεται πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
• Θα συμμετέχει σε δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με θέμα «Πρόληψη της βίας και παραβατικότητας στον αθλητισμό»
• Οι ποδοσφαιριστές - ινδάλματα θα παρέχουν συναισθηματική στήριξη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα

Επίσης, ένας από τους άμεσους στόχους του Οργανισμού είναι η στήριξη της Παιδογκολογικής και Παιδιατρικής πτέρυγας του Μακάριου Νοσοκομείου με οικονομική βοήθεια -και όχι μόνο- των παιδιών που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο και των οικογενειών τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε το παρών στην εκδήλωση, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας: «Είμαι πραγματικά περήφανος που αθλητές της χώρας μας, που αγωνίζονται στη χώρα μας, εν ενεργεία αλλά και παλαίμαχοι, εσείς οι καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές από όλη την Κύπρο και όχι μόνο, από όλες τις ομάδες, καταφέρατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας για ένα τόσο όμορφο σκοπό. Σας συγχαίρω και προσωπικά και εκ μέρους της πολιτείας για την πρωτοβουλία σας, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που αμφισβητούνται ιδανικά και αρχές, και που η βία και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού υπονομεύουν τις πραγματικές αξίες που εκφράζει το υπέροχο αυτό κοινωνικό φαινόμενο».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter