Οι συμβουλές της Angelina Jolie στις 3 κόρες της θα έπρεπε να γίνουν πανό

Η Angelina Jolie εντυπωσίασε στο τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού ELLE, όμως είναι τα λόγια της που συγκίνησαν ακόμα περισσότερο τους θαυμαστές της: Η δυναμική μαμά έξι παιδιών, συζήτησε με τον πρώην υπουργό εξωτερικών των Η.Π.Α. John Kerry αναφορικά με την καμπάνια της ενάντια στην χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου, γιατί πιστεύει ότι θετικές αλλαγές στα δικαιώματα των ανθρώπων μπορούν να συμβούν παγκοσμίως, αν άνδρες και γυναίκες δουλέψουν, ενώ κατέληξε στις συμβουλές που δίνει στις τρεις κόρες της, Vivienne 9 ετών, Shiloh 11 ετών και Zahara 13 ετών.

«Λέω στις κόρες μου, “Αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι το τι είσαι πρόθυμη να κάνεις για τους άλλους”», είπε χαρακτηριστικά η Angelina. «Οποιαδήποτε μπορεί να βάλει ένα φόρεμα και να βαφτεί. Είναι το μυαλό σου που θα σε καθορίσει. Βρες ποια είσαι, τι σκέφτεσαι, τι στηρίζεις. Και πάλεψε και για τους άλλους, προκειμένου να έχουν τις ίδιες ελευθερίες. Μια ζωή προσφοράς είναι μια ζωή που αξίζει να ζεις!»

Η σκηνοθέτης της ταινίας First They Killed My Father είπε, επίσης, γιατί πιστεύει ότι η αντίληψη σχετικά με τη σεξουαλική βία πρέπει να αλλάξει, μαζί με τους νόμους. «Σκέφτομαι πόσο σκληρά πάλεψαν οι γυναίκες, για να μας φέρουν εδώ που είμαστε σήμερα. Τα πάντα μετράνε, από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στην καθημερινότητά σου και μορφώνεσαι για τα δικαιώματά σου, μέχρι την αλληλεγγύη που δείχνεις σε άλλες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Η συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευτεί στις 20 Φεβρουαρίου, φιλοδοξεί να αφυπνίσει τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου. «Αν το ψάξει κανείς καλά θα δει, ότι αντιμετωπίζουμε τη βία εναντίον των γυναικών ως λιγότερο εγκληματική», συνέχισε η Angelina. «Σε κάποιες χώρες, η σεξουαλική βία δεν είναι θέμα ταμπού. Είναι κάτι που όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν από τους αρχηγούς τους να αντιμετωπίσουν.»

Ευτυχώς, η 42χρονη φιλάνθρωπος βλέπει να γίνεται πρόοδος. «Περισσότερες από 150 χώρες έχουν υπογράψει σύμφωνο να σταματήσει η ατιμωρησία στις πολεμικές ζώνες που βιάζονται γυναίκες. Νέες ομάδες έχουν εγκατασταθεί εκεί, για να συγκεντρώνουν στοιχεία και να στηρίζουν τις διαδικασίες. Ήμουν στην Κένυα το περασμένο καλοκαίρι ως ειρηνευτικό στράτευμα των Ηνωμένων Εθνών και εκπαιδεύτηκα εκ νέου. Τώρα συνεργαζόμαστε με το ΝΑΤΟ προκειμένου να εκπαιδεύσουμε τις γυναίκες στην προστασία τους και να συμπεριλάβουμε περισσότερες στον στρατό. Έχουμε, όμως, πολύ δρόμο ακόμα.»

Πηγή: popsugar.com