Αρχική InfoMommy Νέα Οι σύζυγοι στρεσάρουν τις γυναίκες περισσότερο από τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι σύζυγοι στρεσάρουν τις γυναίκες περισσότερο από τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι σύζυγοι στρεσάρουν τις γυναίκες περισσότερο από τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Είναι πιο πιθανό να σε στρεσάρει ο άντρας σου, παρά το παιδί σου, σύμφωνα με νέα έρευνα –και πολλές από εσάς θα παραδεχτείτε, ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι σύζυγοί μας, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι «βράχοι» μας, τα άτομα στα οποία βασιζόμαστε, φαίνεται πως είναι αυτοί που κάνουν τα μαλλιά μας να ασπρίζουν, περισσότερο από τα παιδιά μας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, όταν η γυναίκα τους δεν καταφέρει να φέρει εις πέρας όλες τις δουλειές που έχει αναλάβει, γκρινιάζουν και την κατηγορούν. Κάποιοι γκρινιάζουν ακόμα περισσότερο, γιατί πρέπει τότε να βοηθήσουν οι ίδιοι στις δουλειές αυτές. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, δεν είναι αυτό…

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Today, το 46% των εργαζόμενων μαμάδων υποστηρίζει, ότι οι άντρες τους τις στρεσάρουν περισσότερο από τα παιδιά τους. Για την ακρίβεια, 7.000 μαμάδες είπαν, ότι βαθμολογούν τα επίπεδα στρες τους με 8,5 στα 10 και ότι γι’αυτό ευθύνονται οι άντρες τους. Γιατί, όπως λένε, οι άντρες μερικές φορές συμπεριφέρονται περισσότερο σαν παιδιά, παρά ως ενήλικες!

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, «πολλές είναι οι μαμάδες που υποστηρίζουν, ότι οι άντρες τους δεν μοιράζονται το ίδιο βάρος ευθυνών και υποχρεώσεων στο σπίτι –αντίθετα, συμπεριφέρονται και εκείνοι σα να είναι παιδιά. Η δε ανικανότητα να τους αντιμετωπίσουν ως ισότιμους συντρόφους επιβαρύνει το ήδη μεγάλο στρες των μαμάδων».

Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής στόχο έχουν να κινητοποιήσουν τα ζευγάρια να μιλούν περισσότερο και ειδικά τις γυναίκες να λένε στους άνδρες τους πώς νιώθουν και τι ανάγκες έχουν από αυτούς, αν δεν θέλουν να ζουν πνιγμένες στο στρες.

Πηγή: hmcmagazine.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter