Αρχική InfoMommy Νέα Οι τιμές των λαχανικών στα ύψη ενόψει της Καθαράς Δευτέρας

Οι τιμές των λαχανικών στα ύψη ενόψει της Καθαράς Δευτέρας

Οι τιμές των λαχανικών στα ύψη ενόψει της Καθαράς Δευτέρας
Οι τιμές των λαχανικών που καταναλώνονται στο σαρακοστιανό τραπέζι και την Καθαρά Δευτέρα, παρουσιάζουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά, ενώ αντίθετα οι τιμές των φρούτων κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα.

Συγκρίνοντας κανείς τις φετινές και τις περσινές τιμές διαπιστώνει μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή της ντομάτας που πωλείται προς €1,50 το κιλό, των αγγουριών που πωλούνται στα €4 το κιλό, των βαζανιών στα €3, των καρότων €1,50 και των αγκινάρων €1,90.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Σωματείου Ιδιόκτητων Φρουταριών, Πόλυς Καττάσης, αναφερόμενος στους λόγους που καθιστούν ακριβότερο το σαρακοστιανό τραπέζι, κυρίως στα φθαρτά, είπε ότι «όλα αυτά οφείλονται στις παρατεταμένες κακοκαιρίες και παγετούς που έπληξαν τους τελευταίους δύο μήνες ολόκληρη την Κύπρο και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πάρα πολλές φυτείες».

Όσες φυτείες περισώθηκαν από την κακοκαιρία αυτή, πρόσθεσε, ο παγετός έκαψε την ανθοφορία και την καρποφορία των φυτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.