«Οι βιαστές ήταν σαν μια αγέλη λύκων. Σκεφτόμουν ότι θα πεθάνω»: Η 19χρονη Βρετανίδα μιλά για όσα έζησε

Η υπόθεση βιασμού μιας 19χρονης στην Αγία Νάπα είχε συγκλονίσει το παγκύπριο το περασμένο καλοκαίρι.

Η νεαρή Βρετανίδα κατήγγειλε ότι 12 Ισραηλινοί τη βίασαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τους ίδιους να ισχυρίζονται ότι η κοπέλα συμμετείχε με τη θέλησή της στη σεξουαλική πράξη.

Η 19χρονη κοπέλα, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε ένοχη για ψευδή καταγγελία, μίλησε στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» για τα όσα έζησε στα χέρια των Ισραηλινών αλλά και την δικαστική δοκιμασία στην Κύπρο, λέγοντας ότι «η Κύπρος ήταν αρχικά ένα νησί διακοπών, αλλά τώρα αντιπροσωπεύει μια κόλαση».

Σε σχέση με τον ισχυρισμό της ότι έπεσε θύμα βιασμού η 19χρονη είπε ότι «οι βιαστές της ήταν σαν μια αγέλη λύκων.

«Δεν ξέρω πόσοι από τους 12 με βίασαν. Δεν μετρούσα, δεν θα μπορούσα να μετρήσω. Ήταν ενθουσιασμένοι, μιλούσαν και φώναζαν στα εβραϊκά. Προσπαθούσα να τους αποτρέψω αλλά απλώς δεν μπορούσα. Σκέφτηκα αν δεν βγω από εδώ τώρα, θα πεθάνω».

Τα όσα ακολούθησαν και το ημερολόγιο στην φυλακή 

Όπως ισχυρίζεται, μετά την καταγγελία της και τις συλλήψεις που έγιναν, την κάλεσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο Αστυνομικό Σταθμό και την κράτησαν χωρίς δικηγόρο για οκτώ ώρες.

Συγκεκριμένα λέει πώς οι Κύπριοι Αστυνομικοί την ανάγκαζαν να υπογράψει μια κατάθεση ότι είχε πει ψέματα για το τι συνέβη με τους 12 Ισραηλινούς.

Ακολούθησε μια εξάμηνη δικαστική μάχη με την ίδια να αναφέρει πως έχασε αρκετά κιλά. Έμεινε κλειδωμένη για πέντε εβδομάδες σε μια σκληρή φυλακή, επισήμαινε.

Η 19χρονη στην συνέντευξη της μοιράζεται επίσης αποσπάσματα από το θλιβερό ημερολόγιο της φυλακής, το οποίο έγραψε για να αντιμετωπίσει το τραύμα της προφυλάκισης ενώ υπέφερε από μετατραυματικό στρες.

Αναφερόμενη στο τουριστικό κατάλυμα που διέμενε, η 19χρονη ανέφερε ότι το βρήκε μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο και ότι αυτό ήταν πανάκριβο και άθλιο. «Ήταν ένα υγρό υπόγειο δωμάτιο, το οποίο μοιραζόμουν με άλλους τρεις και μέσα σε λίγες ώρες όλοι άρχισαν να αρρωσταίνουν», δήλωσε στην εφημερίδα η 19χρονη.

«Το δωμάτιο ήταν χειρότερο και από το κελί της φυλακής που έμεινα αργότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της χάθηκαν διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και κλάπηκε η πιστωτική της κάρτα.

Μάλιστα οι συνήγοροί της μετά την καταδίκη της προχώρησαν σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Υπενθυμίζουμε, ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την φυλάκιση της 19χρονης, θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε από οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά και μεμονομένα άτομα, τα οποία μάλιστα, οργάνωσαν ολόκληρες διαμαρτυρίες κατά της Κύπρου.