Αρχική InfoSchool Ολοήμερες απεργίες στα σχολεία 8 και 15 Ιουνίου

Ολοήμερες απεργίες στα σχολεία 8 και 15 Ιουνίου

Ολοήμερες απεργίες στα σχολεία 8 και 15 Ιουνίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΕΔ ενημερώνει για τη διεξαγωγή δύο ολοήμερων απεργιών στα σχολεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου η απεργία θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου και για τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Όσα σχολεία έχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες (τελική γιορτή, εκδρομή κ.ά,) μπορούν να μεταφέρουν τη μέρα που θα απεργήσει το σχολείο τους από τις 8 Ιουνίου στις 15 Ιουνίου και αντίστροφα, ενημερώνοντας προηγουμένως το οικείο Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ".

Ποια είναι τα αιτήματα των δασκάλων

Η Π.Ο.Ε.Δ. διαμαρτύρεται για την πολιτική που η Κυβέρνηση εφαρμόζει στην Εκπαίδευση σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών, με συνέπεια μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, που για σειρά χρόνων (μέχρι και δέκα), υπηρετούν ως Συμβασιούχοι και Αντικαταστάτες να κινδυνεύουν να απωλέσουν την εργασία τους. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά αντίφαση αποφάσεων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών της Κύπρου, δεν λαμβάνει τις δέουσες πολιτικές αποφάσεις για διασφάλισή τους. Συγκεκριμένα, για τους Συμβασιούχους και Αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς το ΥΠΠ δεν αναγνωρίζει την υποχρέωσή του για μετατροπή του καθεστώτος εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, όπως γίνεται σε όλο τον Δημόσιο Τομέα.

"Στόχος δεν είναι να πλήξουμε τα παιδιά" εξηγεί ο κύριος Φυλακτού, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι".Πρέπει να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα τόσο στην βουλή όσο και στο Υπουργείο Παιδείας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι ανεύθυνες και δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση." "Αντιδρούμε γιατί πέταξαν στο δρόμο 350 τόσα άτομα." τόνισε ο κύριος Φυλακτού.

Δεν απάντησαν ποτέ γραπτώς σε αυτά τα ζήτήματα. "Οι παρενέργειες και τα παρατράγουδα, που θα προκύψουν θα ταρακουνήσουν ολόκληρο το οικοδόμημα της εκπαίδευσης." τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή

"Είναι απαράδεκτες και ανεξήγητες αυτές οι κινητοποιήσεις. Το Υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει αυτή την πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση. Όλη αυτή την περίοδο γινόταν μεγάλη συζήτηση για το τι θα γίνει." "Προσηλωμένοι στην εφαρμογή αυτής της τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης, εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουν" "Η ΠΟΕΔ να κάνει δεύτερες σκέψεις, αυτή η αναστάτωση που θα προκαλέσουν δεν οδηγεί πουθενά. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία μας." απαντά ο Υπουργός.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter