Ομελέτα φούρνου με πιπεριές, μανιτάρια και γραβιέρα

Η ομελέτα φούρνου είναι η ιδανική επιλογή φαγητού όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε ή όταν έχετε πολλά λαχανικά και τυριά και ψάχνετε ένα τρόπο για να τα αξιοποιήσετε μαγειρικά ώστε να μην τα πετάξετε.

Πολλοί την αποκαλούν «φριτάτα», οπότε αν τυχόν δείτε μια τέτοια συνταγή να ξέρετε ότι πρόκειται για την γνωστή σε όλους μας ομελέτα στο φούρνο.

Η δική μας συνταγή θα σας συναρπάσει:

Υλικά:

9 αυγά

150 γρ κρέμα γάλακτος

100 γρ. γραβιέρα σε κύβους

100 γρ. γκουντα τριμμένο

20 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μπεκιν παουντερ

2 κ.σ. μαργαρίνη

200 γρ μανιτάρια

10 ντοματίνια

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

θυμάρι

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβετε φετούλες τα μανιτάρια και την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και τα σοτάρετε σε λίγο λάδι. Ρίχνετε μέσα λίγο αλάτοπιπερο, λίγο θύμαρι και τη σκελίδα του σκόρδου λιωμένη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνετε ένα στρόγγυλο ταψάκι και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά να πάει παντού και στα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνετε τα μανιτάρια με τη πιπεριά στο ταψί. Από πάνω ρίχνετε τη γραβιέρα και το γκούντα. Κόβετε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σποραδικά στο ταψί. Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, το μπεκιν, λίγο αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε το μείγμα στο ταψάκι και από πάνω τοποθετείτε και την κόκκινη πιπεριά που έχετε κόψει σε μπαστουνάκια. Ψήνετε περίπου για μια ώρα.