Ομοφυλόφιλος φορέας AIDS έγινε πατέρας χάρη σε κλινική της Κύπρου

Μια ακόμα σπάνια ιστορία τοκετού που συζητιέται σήμερα σε όλο τον πλανήτη έλαβε χώρα στο νησί μας, μετά την 50χρονη γιαγιά με 8 εγγόνια που πριν λίγους μήνες κυοφορούσε τετράδυμα, χάρη σε γνωστή κλινική της Κύπρου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, λοιπόν, έπειτα από δημοσίευμα της Daily Mail 47χρονος ομοφυλόφιλος άνδρας θετικός στον ιό HIV (ΑΙDS) πλήρωσε 80.000 χιλιάδες λίρες σε κλινική στην Κύπρο για παρένθετη γέννηση και έτσι τον περασμένο έγινε πατέρας σε δύο υγιέστατα (ευτυχώς!) κοριτσάκια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 47χρονος Αντόνιο Μαρσόκτσι αψήφησε τον κίνδυνο να γεννηθούν το παιδιά με την ασθένεια του AIDS, προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο να γίνει πατέρας και μάλιστα μονογονέας.

Έτσι, αφού του δωρήθηκε ωάριο από μητέρα που ζει στην Ανατολική Ευρώπη, αυτό εμφυτεύτηκε και γονιμοποιήθηκε στη μήτρα μιας γυναίκας από την Ουκρανία, η οποία έγινε παρένθετη μητέρα και έτσι στην κυπριακή κλινική ήρθαν στον κόσμο στις 28 Δεκεμβρίου τα δίδυμα κοριτσάκια.

Όπως είπε ο ίδιος, ενώ άλλες κλινικές σε άλλα κράτη απέρριπταν το αίτημά του, η πρωτοποριακή κλινική της Κύπρου του εξήγησε ότι μία γυναίκα μπορεί να κυοφορήσει με ασφάλεια τα μωρά ενός φορέα του AIDS και δέχτηκε να αναλάβει τη διαδικασία, αφού έκρινε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV στα παιδιά είναι απομακρυσμένος. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να σταματήσω να τα κοιτάζω και να τα αγκαλιάζω, είναι τόσο όμορφα. Όταν το τεστ αίματος επιβεβαίωσε ότι αμφότερα ήταν απαλλαγμένα από τον ιό HIV, ξέσπασα σε κλάμματα. Ήξερα ότι ο κίνδυνος να τους περάσω τον ιό ήταν μικρός, αλλά υπήρχε πάντα αυτό το μικρό στοιχείο ανησυχίας, γι ‘αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που τα κορίτσια είναι αρνητικά. Έχω περάσει τόσο μεγάλη απογοήτευση στη ζωή μου… Τελικά το να γίνει κάποιος μπαμπάς είναι ένα θαύμα! Ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Καταλήγει λέγοντας, ότι θα προτιμούσε να έχει τα μωρά με έναν σύντροφο, αλλά όταν χώρισε πριν από μερικούς μήνες, αποφάσισε να γίνει μονογονέας, αντιστεκόμενος σε κάθε εμπόδιο που το έβαζε το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος και φορέας του AΙDS. Θα μπορούσε να υιοθετήσει, όμως επειδή προτεραιότητα δίνεται πάντα στα ζευγάρια και τις ελεύθερες μαμάδες, θα αργούσε πολύ να φτάσει στην κορυφή της λίστας.

Τα πανομοιότυπα δίδυμα Άννα και Μαρία αυτή τη στιγμή περιμένουν να εκδοθούν τα βρετανικά τους διαβατήρια για να επιστρέψουν στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Πάντως το δημοσίευμα της Daily Mail δεν διευκρινίζει αν η συγκεκριμένη κλινική βρίσκεται σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στα κατεχόμενα.