Ομολόγησε ο πατέρας του 3 μηνών βρέφους που «έσβησε» στο Μακάρειο – Όλη η αλήθεια για το πώς πέθανε

Νέα στοιχεία ήρθαν επιτέλους στο φως της δημοσιότητας σήμερα αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του 3 μηνών βρέφους που απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου στο Μακάρειο εξαιτίας βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Η ομολογία του πατέρα

Ο πατέρας, ο οποίος βρίσκεται υπόδικος απο χθες στις Κεντρικές Φυλακές κατηγορούμενος για τον θανατο του παιδιού του, σε νέα του κατάθεση, είπε μεταξύ άλλων, πως το βρέφος δεν τραυματίστηκε κατά την πτώση του από τον καναπέ, όπως αρχικά είχε πει,αλλά έπεσε από τα χέρια του όταν ο ίδιος γλίστρησε από μεταλλική σκάλα του σπιτιού του. Όπως είπε, φοβήθηκε να το αναφέρει στις αρχές γιατί θα τους έπαιρναν την επιμέλεια των παιδιών.

Το επίμαχο αποδεικτικό στοιχείο της μητέρας

Επίσης η μητέρα του βρέφους φέρεται να κατέχει βίντεο, το οποίο όπως ισχυρίζεται, δείχνει το βρέφος να είναι καλά μια μέρα μετά τον τραυματισμό του στο σπίτι. Το βίντεο αυτό αναμένεται να εξετάσουν οι ανακριτές της υπόθεσης για να διαπιστώσουν κατά πόσο αυτό λήφθηκε μια μέρα μετά τον τραυματισμό του παιδιού. Οι γονείς του βρέφους, παραπέμφηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στην Πάφο, στις 18 Απριλίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις αρχικές καταθέσεις των γονιών, το βρέφος ενώ βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.  Εκείνη, ωστόσο, δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί.

Τότε, το τριών μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εισροφήσει εμέσματα και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τη μεταφορά του στο νεκροτομειο και ενώ είχαν περάσει 45 λεπτά, έγινε ένα ακόμα καρδιογράφημα, στο οποίο έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν πως οι παλμοί του μωρού είχαν επανέλθει –όπως και το χρώμα του!

Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και πήραν κατάθεση από την μητέρα του βρέφους για τον τρόπο με τον οποίο αυτό τραυματίστηκε και υπό ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης. Στις 22 Φεβρουαρίου το άτυχο βρέφος κατέληξε.