Αρχική InfoBaby Τοκετός Όμορφη και υγιής μετά τον τοκετό

Όμορφη και υγιής μετά τον τοκετό

Όμορφη και υγιής μετά τον τοκετό

Ο πελαργός ήρθε κι έφερε το όνειρο: ένα παιδάκι μικρό κι αδύναμο, που φέρει τα όνειρα και τις ελπίδες των γονιών και των συγγενών του. Κατά το χρονικό διάστημα που το μωρό παραμένει στην κοιλιά, το σώμα της μητέρας συνεχώς τροποποιείται. Παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα, τα σημαντικότερα των οποίων αφορούν στο μαστό και στην κοιλιά.  Αυτά αντιπροσωπεύουν το 95% των επανορθώσιμων προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει η πλαστική χειρουργική με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Μαστός

Οι κυριότερες αλλαγές και η αντιμετώπισή τους
Κατά τη διάρκεια της κύησης, ο μαστός διογκώνεται. Μετά τον τοκετό ή το τέλος της γαλουχίας συνήθως τρία πράγματα μπορεί να συμβούν:

α) Ο μαστός να παραμείνει μεγάλος και υπερτροφικός, οπότε συνήθως «πέφτει», λόγω του βάρους του. Έτσι, έχουμε έναν μεγάλο, βαρύ, πτωτικό μαστό.

β) Ο μαστός να χάσει όγκο και βάρος λόγω μείωσης του όγκου του μαζικού αδένα, οπότε έχουμε ένα μαστό πτωτικό,με έλλειμμα περιεχομένου.

γ) Ο μαστός να επανέλθει στα προ της κύησης επίπεδα όγκου ή, πολλές φορές, να έχει μικρότερο όγκο, λόγω υποστροφής του μαζικού αδένα, και έτσι να προκύψει ένας μαστός«μικρός και άδειος».

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η πλαστική χειρουργική έχει αναπτύξει τεχνικές που δίνουν εξαίρετα αποτελέσματα αντιμετωπίζοντας ξεχωριστά το κάθε πρόβλημα. Έτσι, στην πρώτη περίπτωση των μεγάλων μαστών γίνεται μείωση του όγκου με διάφορες τεχνικές και με πολύ καλά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη επέμβαση ονομάζεται «μειωτική μαστών». Στη δεύτερη περίπτωση, που ο μαστός είναι πτωτικός, γίνεται προσπάθεια «αναστήλωσης»: να βρεθεί, δηλαδή, ο μαστός μαζί με τη θηλή στο φυσικό του ύψος, με το ανάλογο σχήμα. Αυτή η χειρουργική τεχνική ονομάζεται«μαστοπηξία». Τέλος, στην τρίτη περίπτωση, που ο μαστός έχει μικρύνει πολύ και έχει «αδειάσει», συνήθως αντιμετωπίζουμε το θέμα με τη βοήθεια ενθεμάτων σιλικόνης με άριστα, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

4632_large

Κοιλιά
Λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση

Κατά τη διάρκεια της κύησης η κοιλιά διογκώνεται σιγά σιγά, αποκτώντας στο τέλος μεγάλες διαστάσεις. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει η μητέρα στην προ του τοκετού εμφάνιση. Το αποτέλεσμα της διόγκωσης είναι να «κρεμάσει»,να προβάλει ή να συρρικνωθεί το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς, και ιδίως γύρω από τον ομφαλό. Πολλές φορές καταστρέφεται και το μυϊκό υπόστρωμα λόγω της μεγάλης διάτασης. Δηλαδή,οι ορθοί κοιλιακοί μύες διαχωρίζονται πολύ μεταξύ τους ή «ξεχειλώνουν» ή και τα δύο μαζί.Ο συνδυασμός της περίσσειας δέρματος - λίπους με την καταστροφή της μυϊκής υποστήριξης δημιουργεί αυτό που ονομάζουμε κρεμάμενη κοιλία ή προέχουσα κοιλία – κάτι που αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης είναι ιδιαιτέρως καλά τόσο ως προς το αισθητικό μέρος όσο και ως προς το λειτουργικό . Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει αμέσως μετά τον τοκετό, αλλά είναι προτιμότερο να γίνει αφού η γυναίκα ανανήψει πλήρως και επανέλθει στις φυσιολογικές της δραστηριότητες. Η εγχειρητική τομή βρίσκεται αρκετά χαμηλά στο υπογάστριο και λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μπορεί να καλυφθεί από το εσώρουχο.Οι εγχειρήσεις του μαστού και της κοιλιάς γίνονται με γενική αναισθησία σε μεγάλα νοσοκομεία και απαιτούν έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Είναι εξαιρετικά βασικό μετά τον τοκετό να ξανανιώσει η γυναίκα καλά με τον εαυτό της και το σώμα της. Απαλύνοντας τα «σημάδια που αφήνει ο πελαργός» τη βοηθάμε να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή της και να λειτουργήσει καλύτερα τόσο ως μητέρα όσο και ως σύζυγος.

Μιχάλης Διαμάντης,
Πλαστικός Χειρουργός,
Συνεργάτης  Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter