Αρχική InfoSchool Πάφος: Οι γονείς διαφωνούν με κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου

Πάφος: Οι γονείς διαφωνούν με κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου

Πάφος: Οι γονείς διαφωνούν με κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κενδέα και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Επαρχίας Πάφου, μετά από κοινή συνεδρίαση τους, εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με την εισήγηση της Σχολικής Εφορείας Πάφου για κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου και τη μεταφορά του Νικολαιδείου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρία χαρακτηρίζει την εισήγηση «ξαναζεσταμένο φαγητό», που επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από τρία περίπου χρόνια, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.

« Μας προξενεί μάλιστα αρνητική εντύπωση, το γεγονός πως η συγκεκριμένη εισήγηση δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως επιχείρημα και σε καμία απολύτως μελέτη», αναφέρουν οι οργανωμένοι γονείς. « Το επιχείρημα της ανάγκης δημιουργίας νέου σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και η δήθεν δυστοκία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για ανέγερση του, επ ουδενί δεν σημαίνει την κατάργηση κάποιου άλλου σχολείου και δη σχολείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, η αναβάθμιση, η βελτίωση και ο εξωραϊσμός του χώρου και των εγκαταστάσεων του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου, όπως προτάσσουν κάποιοι, μπορεί να γίνουν και ως Ζ’ Δημοτικό Σχολείο. Αρκεί πολύ απλά να υπάρχει η πραγματική βούληση και θέληση από τους αρμόδιους φορείς. Οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να γίνουν εκτεταμένες εργασίες στο Σχολείο διότι ο χώρος του Σχολείου ανήκει στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα».

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιβάλλουν ώστε το Ζ΄Δημοτικό Σχολείο να συνεχίσει την λειτουργία του, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως είναι το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που φοιτούν στο Ζ΄ Δημοτικό, κατοικούν γύρω από το σχολείο και πηγαινοέρχονται περπατητά, το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο είναι το μόνο σχολείο του κέντρου της Πάφου, που λειτουργεί και ως ολοήμερο προαιρετικό σχολείο και που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ του Υπουργείο Παιδείας, γεγονός που σημαίνει ότι με το κλείσιμο του ουσιαστικά κάποιοι θα κλείσουν τρία σχολεία.

«Για καθαρά και μόνο παιδαγωγικούς λόγους, σχολεία εν έτει 2017 δεν πρέπει να κλείνουν», καταλήγει η ανακοίνωση. « Η πρόταση της Σχολικής Εφορείας Πάφου για κατάργηση του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου και τη μεταφορά του Νικολαιδείου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του, το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργήσει αναστάτωση στους γονείς και τα παιδιά του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου.

Συνεπώς η Σχολική Εφορεία, οι εκπαιδευτικοί φορείς της Πάφου και όχι μόνο, θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες τους στην αποδοτικότερη αξιοποίηση του Ζ΄Δημοτικού, στην περαιτέρω βελτίωση του και στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του. Το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο, τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο και οι γονείς τους, δεν θα θυματοποιηθούν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Νικολαιδείου Γυμνασίου».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter