Παγκόσμια διάκριση για την Κύπρο από τον μικρό Ιάσονα Φουρλά στην 20η Μπιενάλε!

Ο μαθητής της Δ’ Δημοτικού, Ιάσονας Φουρλάς, γιος του Λουκά Φουρλά και της Ηλέκτρας Φωτιάδου, κέρδισε το σημαντικότατο παγκόσμιο βραβείο στην 20η Μπιενάλε παιδικής τέχνης που έγινε στην Ιαπωνία!

Ανάμεσα σε 27.600 έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, ο 10χρονος Ιάσονας κέρδισε το βραβείο President of the United Nations Association Japan Αward για το εξαιρετικό έργο του με το φιλοζωικό μήνυμα:

Τη μεγάλη αυτή επιτυχία γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δασκάλα του Λία Πογιατζή, η οποία ανέφερε: “Ο William Saroyan είπε ότι «ο ρόλος της τέχνης είναι να φτιάξει έναν κόσμο που να είναι υποφερτός». Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει και ο μικρός ταλαντούχος μαθητής μου Ιάσονας Φουρλάς. Το φιλοζωικό μήνυμα του φαίνεται να πέρασε αφού κέρδισε σημαντικότατο παγκόσμιο βραβείο. Τα έργα που βραβεύθηκαν θα εκτεθούν σε διάφορα μουσεία. Ιάσονα μου συγχαρητήρια! Μας έκανες περήφανους!».

Ο δε πατέρας του μικρού Ιάσονα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, δημοσιεύσε τα εξής στον προσωπικό λογαριασμού του στο Instagram: