Αρχική Εκδηλώσεις Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος: Η Κύπρος γιορτάζει και φέτος με μοναδικές εκδηλώσεις (από 4-10)

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος: Η Κύπρος γιορτάζει και φέτος με μοναδικές εκδηλώσεις (από 4-10)

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος: Η Κύπρος γιορτάζει και φέτος με μοναδικές εκδηλώσεις (από 4-10)

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος με θέμα "Το διάστημα ενώνει τον κόσμο" θα εορταστεί και στην Κύπρο με διάφορες δραστηριότητες.

Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος προγραμματίζεται για τις 4-10 Οκτωβρίου 2018 στην Κύπρο με θέμα "Το διάστημα ενώνει τον κόσμο". Δραστηριότητες όπως η παρουσίαση της αποστολής BepiColombo στο ΚΙΤΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ & ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ καταγράφουν το πνεύμα του θέματος.

"Κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας στην εξερεύνηση του διαστήματος και να εμπνεύσουν τη νεολαία μας", αναφέρει ο Εθνικός Συντονιστής της εβδομάδας για την Κύπρο, Γιώργος Τρούλιας.

"Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος κυρήχθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1999. Από τότε, έχει γίνει ο μεγαλύτερος θεσμός εορτασμών για το διάστημα σε ολόκληρη τη Γη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Παγκοσμίου Εβδομάδας Διαστήματος Dennis Stone. Πέρυσι η γιορτή περιλάμβανε 3.700 εκδηλώσεις σε 80 χώρες, ανέφερε η ένωση.

Οι δραστηριότητες της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος περιλαμβάνουν:
● Σχολικές δραστηριότητες και εργαστήρια
● Κατασκηνώσεις αστρονομίας
● Παρατηρήσεις με τηλεσκόπια
● Δημόσιες διαλέξεις για διαστημικές αποστολές και διεθνή συνεργασίες

Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που θα γίνουν στην Κύπρο ΕΔΩ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΥΛΛΙΑΣ δήλωσε: "Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στον εορτασμό προγραμματίζοντας ένα γεγονός που να σχετίζεται με το διάστημα μεταξύ 4-10 Οκτωβρίου και να το καταχωρήσει στη διεύθυνση www.worldspaceweek.org". Μπορεί να είναι μια πανεπιστημιακή διάλεξη, μια βραδιά αστροπαρατήρησης ή ακόμα και η παρακολούθηση με φίλους μιας ταινίας σχετική με το διάστημα. Ανάφερε επίσης ότι ακόμη και κάτι τόσο μικρό όσο μια παρουσίαση για το διάστημα σε μια τάξη θα μπορούσε να εμπνεύσει ένα μικρό παιδί να αυξήσει το ενδιαφέρον για την μάθηση και διακριθεί στο σχολείο».

Λίγα λόγια την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος

Το μεγαλύτερο γεγονός για το διάστημα στη Γη, η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, που κυρήχθηκε από τον ΟΗΕ το 1999, γιορτάζεται ετησίως στις 4-10 Οκτωβρίου. Είναι μια διεθνής γιορτή της συμβολής της επιστήμης και της τεχνολογίας του διαστήματος για την βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος είναι ανοιχτή για όλον τον κόσμο που θέλει να διοργανώσει μια εκδήλωση σχετική με το διάστημα - όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι - μεταξύ 4 Οκτωβρίου και 10 Οκτωβρίου. Αποτελείται από μυριάδες εκδηλώσεων σχετικών με το διάστημα που φιλοξενούνται απο  διαστημικούς οργανισμούς, εταιρείες αεροδιαστημικής , σχολεία, πλανητάρια, μουσεία και ομάδες αστρονομίας σε ένα κοινό χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη μεγαλύτερης και συγχρονισμένης επίδρασης στους φοιτητές και στο κοινό.

Λίγα λόγια για την Ένωση Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος

Η Ένωση Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος είναι ο παγκόσμιος συντονιστής της παγκόσμιας εβδομάδας διαστήματος. Είναι ένας διεθνής μη κυβερνητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την ηγεσία ενός διοικητικού συμβουλίου που αποτελείται από παγκόσμιους πρωτοπόρους και αξιωματούχους στον τομέα του διαστήματος, όπως ο Έλον Μάσκ, ο Τόμ Χανκς και ο Buzz Aldrin, μια εκτελεστική ομάδα που διαχειρίζεται επιχειρήσεις και εθελοντές που τις υποστηρίζουν. Ο Σύνδεσμος είναι μόνιμος παρατηρητής στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την ειρηνική χρήση του απώτερου διαστήματος και υποστηρίζεται από εθελοντικές συνεισφορές χορηγών όπως η Lockheed Martin.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter