Αρχική Εκδηλώσεις Παγκόσμια ημέρα νερού: Το μουσείου νερού προσκαλεί όλα τα παιδιά να μάθουν την αξία του νερού

Παγκόσμια ημέρα νερού: Το μουσείου νερού προσκαλεί όλα τα παιδιά να μάθουν την αξία του νερού

Παγκόσμια ημέρα νερού: Το μουσείου νερού προσκαλεί όλα τα παιδιά να μάθουν την αξία του νερού

«Το νερό εν το γάλα της γης» όπως έλεγαν οι παλιοί .Το πολυτιμότερο από τα αγαθά που «δωρίζει» η φύση στους ανθρώπους, το στοιχείο της φύσης που χωρίς αυτό η γη, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους δεν θα ήταν η ίδια..

Παγκόσμια Ημέρα Νερού η σημερινή και ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ βρέθηκε στο Μουσείο Νερού που βρίσκεται από το 2013 στους χώρους του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Κύπρου και ξεναγήθηκε στους χώρους του Υπαίθριου Μουσείου, που μετρά 5 χρόνια ζωής.

Η Κύπρος, νησί πολύπαθο στους  χρόνους, ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα λειψυδρίας. Το Μουσείο βρίσκεται εκεί ώστε να υπενθυμίζει τις απαρχές της δημιουργίας πηγών άντλησης νερού, από τα χρόνια εκείνα που οι γυναίκες κουβαλούσαν τις κούζες με το νερό από την μοναδική βρύση που υπήρχε στην περιοχή, για να δροσίσουν τις οικογένειες και τα ζώα τους μέχρι και τις υπερσύγχρονες αντλίες νερού που υπάρχουν σήμερα.

Το Μουσείο Νερού κάθε χρόνο ξεναγεί αφιλοκερδώς 6.500 μαθητές σχολείων, υπενθυμίζοντας στα παιδιά την σημαντικότητα και την αξία του νερού.

«Στόχος μας είναι να μάθουμε στα μικρά παιδιά που είναι οι αυριανοί καταναλωτές την αξία του νερού. Σ’αυτά στηριζόμαστε» δηλώνει ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, Νίκος Ζαμπακίδης, προσθέτοντας ότι «η προσφορά του Μουσείου είναι να δίνει στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις ώστε μεγαλώνοντας να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά και υπεύθυνα το νερό».

Όπως μας ανέφερε ο κ. Ζαμπακίδης, «όλα όσα βρίσκονται στο Μουσείο είναι δωρεές από οικογένειες . Είναι η δική τους προίκα που έγινε προίκα όλων μας. Αυτά τα αντικείμενα είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Το κάρο, ο ανεμόμυλος , το πηγάδι, όλα. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός Ιδρύματος στελεχωμένου με ανθρώπους καταρτισμένους έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι  το Μουσείο θα βρίσκεται εδώ για πάντα», καταλήγει ο κ.Ζαμπακίδης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.