Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας 2020: Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο μάς μαθαίνει πως κάθε οικογένεια είναι μοναδική!

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, η παιδαγωγός Σολωμού Γεωργία και η ψυχολόγος-θεραπεύτρια οικογένειας Μύρια Μουρίδου-Μαραγκού σκέφτηκαν να δώσουν το… μικρόφωνο στα παιδιά και εκείνα με τη σειρά τους να εκφράσουν σκέψεις, απόψεις και συναισθήματα για την οικογένειά τους.

Μέσα σε όλη αυτή τη δοκιμασία που ζήσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε οι σχέσεις δοκιμάστηκαν. Άλλες άλλαξαν άρδην, άλλες επαναπροσδιορίστηκαν κι άλλες έγιναν πιο δυνατές!

Στη δράση που διοργανώνει η κα. Σολωμού και η κα. Μουρίδου – Μαραγκού, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφράσουν τις σκέψεις, τις απόψεις, τις εμπειρίες τους για όλο αυτό που πέρασε…

Για το λόγο αυτό, ετοιμάστηκαν ένα σχετικό βίντεο και ένα ηλεκτρονικό βιβλιαράκι με δραστηριότητες τα οποία και επισυνάπτονται και πιο κάτω.

Τι θα κάνουν τα παιδιά

Τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν όλα τα φύλλα εργασίας ή να επιλέξουν κάποια που προτιμούν ή ακόμα και να εμπνευστούν από τις ιδέες που προτείνονται και να φτιάξουν δικές τους πρωτότυπες εργασίες σε χαρτί της επιλογής τους εκτός κι αν προτιμούν να είναι  τρισδιάστατες κατασκευές.

Επιπλέον μπορούν να γράψουν σχετικές με την οικογένειά τους ιστορίες, σκέψεις, λεζάντες, να εξηγήσουν παιχνίδια που ανακαλύφθηκαν και παίζονται μόνο στη δική τους οικογένεια.

Οι εργασίες των παιδιών μπορούν να φωτογραφίζονται και να στέλνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Μαΐου στα emails: georgia.asolomou@gmail.com και myriamouridou79@gmail.com

Μέρος του υλικού που θα παραληφθεί, θα ενσωματωθεί σε ένα όμορφο ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο θα τιμά την κυπριακή οικογένεια και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σκοπός της δράσης

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να κρατήσουμε τα θετικά που προέκυψαν από τον εγκλεισμό μας και να εστιάσουμε στη μέγιστη αξία της οικογένειας, βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού.

Στις 15 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Οικογένειας, στις 5μ.μ., η βραβευμένη συγγραφέας Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή θα διαβάσει ζωντανά στη σελίδα του event στο FB με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας», το βιβλίο της «Η κίτρινη κουβέρτα της ευτυχίας», το οποίο μάλιστα έχει αποσπάσει την τιμητική διάκριση White Ravens 2019.
Έμπνευση για την όλη δράση αποτέλεσε ο διάλογος που είχει η ψυχολόγος Μύρια Μουρίδου Μαραγκού με την 8χρονη κόρη της, για όλα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό.
«Μαμά δεν ξέρω τι νιώθω…»
«-Τι εννοείς αγάπη μου;»
«-Για έξω νιώθω στεναχώρια αλλά για μέσα χαρά».
«-Δηλαδή;»
«-Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση με την αρρώστια και ο φόβος των ανθρώπων είναι πολύ έντονος. Μέσα όμως στην οικογένειά μας, υπάρχει χαρά και περνούμε πολύ όμορφα γιατί είστε σπίτι και κάνουμε όμορφα πράγματα όλοι μαζί».
Η ζωγραφιά της 8χρονης για τη δράση
 
Ένα ακόμη παράδειγμα δημιουργίας για την οικογένεια
Ακούστε στο video αναλυτικά τις οδηγίες
Δείτε εδώ το διαδικτυακό βιβλιαράκι για τις οικογένειες.