Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: Φέτος γιορτάζουμε με το Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Προώροτητας τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου. Φέτος ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» τη γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν αυτών των μικρών μωρών – ηρώων.

«Μέσα στα πλαίσια της υπό αναφορά προσπάθειας μας και πάντοτε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς της Μονάδας και τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, ο Σύνδεσμος μας ενεργεί στοχεύοντας στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος.

Επιπλέον, προστίθεται ότι «ο άμεσος στόχος μας είναι η αγορά και δωρεά προς το κράτος, ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένου για πρόωρα, νεογνά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εγκύους ούτως ώστε να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριου ΙΙΙ και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού».

«Το εν λόγω ασθενοφόρο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα ασθενοφόρα που υπάρχει στην Ευρώπη και είναι το πρώτο ασθενοφόρο του είδους του στην Κύπρο. Θα στοιχίσει γύρω στις 300,000 ευρώ και θα παραδοθεί στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου του Υπουργείου Υγείας σε περίπου ένα χρόνο».

«Θερμά ευχαριστούμε την ΟΠΑΠ Κύπρου για την ευγενή χορηγία του ποσού των 100,000 ευρώ καθώς και όλους όσους στήριξαν οικονομικά τον Σύνδεσμο μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • 15/11: 10:00 προσφορά δώρων στα νεογνά που νοσηλεύονται στην ΜΕΝΝ
  • 15/11: 15:00 – 19:00 εκδήλωση στο Mall of Cyprus
  • 17/11: 10:30 – 19:00 εκδήλωση στο Nicosia Mall
  • 17/11: 18:00 φωταγώγηση μωβ, το χρώμα της προωρότητας, του Κυπριακού Αρχαιολογικού Μουσείου στη Λευκωσία, των Μεσαιωνικών Κάστρων στη Λάρνακα και Λεμεσό και της Μεσαιωνικής Έπαυλης των Κουκλίων στην Πάφο.

«Μαζί συνεχίζουμε με συνέπεια και με το βλέμμα στραμμένο στο στόχο μας που είναι η παροχή αναβαθμισμένης φροντίδας στα πρόωρα στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών, έτσι ώστε το κάθε πρόωρο να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις/δράσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στον χώρο της ΜΕΝΝ όσο και στους χώρους των “Mall of Cyprus” και “Nicosia Mall” ως ακολούθως: