Παγκύπριος Οδικός Έρανος: Ας γίνουμε κρίκος της αλυσίδας που προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη στα παιδιά

Ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και συνεχίζει μέχρι και σήμερα τη σπουδαία πορεία του. Ο Ραδιομαραθώνιος βοηθά κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου και προσφέρει ελπίδα σε ακόμα περισσότερους.

O πρωτεργάτης της ιδέας δημιουργίας του “Ραδιομαραθωνίου”, ήταν ο αείμνηστος Ευαγόρας Λανίτης (κύριος μέτοχος μαζί με άλλους επιχειρηματίες της εταιρείας R.S.L. Radio Super (F.M) Ltd) που κατόπιν πρωτοβουλίας ομάδας δημοσιογράφων του τότε ραδιοφωνικού σταθμού Σούπερ FM (ιδιοκτησίας της εταιρείας R.S.L. Radio Super (F.M.) Ltd) τον Νοέμβριο 1990 προκήρυξε  “Ραδιομαραθώνιο”,  με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για παροχή οικονομικής βοήθειας για την επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Από τον πρώτο έρανο που έγινε τότε συλλέχθηκε το ποσό των £322.373,51.

Μετά την επιτυχία αυτού του πρώτου Ραδιομαραθωνίου αποφασίστηκε όπως το ποσό που μαζεύτηκε να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος το οποίο θα διαχειριζόταν – μέσω ανεξάρτητης διαχειριστικής επιτροπής – τα οποιαδήποτε χρηματικά ποσά θα μαζεύονταν.

Ο Ιδρυτής, μαζί με τον δικηγόρο Χρύση Δημητριάδη συνέταξαν στις 22 Νοεμβρίου 1990, την ιδρυτική πράξη και στην συνέχεια ενέγραψαν τον Ραδιομαραθώνιο στον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων (Αρ. μητρώου 65).

Ο Ραδιομαραθώνιος θεωρείται πλέον νομικό πρόσωπο, δηλαδή, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός.

Φέτος διοργανώνεται Παγκύπριος Οδικός Έρανος στις 4 και 5 Νοεμβρίου

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ραδιομαραθωνίου

Για ακόμη μία χρονιά ο Ραδιομαραθώνιος 2019 μας προσκαλεί να γίνουμε ο πιο δυνατός κρίκος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!

Aς στηρίξουμε κι εμείς τον «Παγκύπριο Οδικό Έρανο» σε όλη την Κύπρο και να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά με τις λιγότερες ευκαιρίες!