«Παιδική Λαϊκή Ποίηση μέσα από τα παιδικά παιγνίδια»: Μια παρουσίαση ενός νέου βιβλίου που αξίζει να γνωρίσουμε

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και οι εκδόσεις Εν Τύποις μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Παιδική Λαϊκή Ποίηση μέσα από τα παιδικά παιγνίδια», του Παύλου Ιωαννίδη, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ο.Ε.Δ. , Λεωφόρος Κυρηνείας 184, Αγλαντζιά.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δρ. Κώστας Κατσώνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου Κύπρου, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο «Παιδική Λαϊκή Ποίηση, μέσα από τα παιδικά παιγνίδια», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις, περιλαμβάνει μια συλλογή 667 παιδικών ποιημάτων και διαλόγων μέσα από τα παιδικά παιγνίδια, δημιουργήματα των παιδιών διαφόρων εποχών. Είναι μια έρευνα-μελέτη του εκπαιδευτικού Παύλου Φ. Ιωαννίδη, που συγκέντρωσε, μελέτησε και σχολίασε το πλούσιο τούτο υλικό, μέρος της πνευματικής μας παράδοσης, που σταδιακά υπάρχει κίνδυνος να εκλείψει. Γενικά το βιβλίο εμπλουτίζει τη λαογραφία μας και προσφέρει πνευματική δροσιά σε μικρούς και μεγάλους.

Τις 256 σελίδες του κοσμούν όμορφες ζωγραφιές της Ελλαδίτισσας εικονογράφου παιδικών βιβλίων Βάσως Ψαράκη.