Αρχική Γωνιά του Μαθητή Παιχνίδι για να μάθουν τα παιδιά τα γεωμετρικά σχήματα!

Παιχνίδι για να μάθουν τα παιδιά τα γεωμετρικά σχήματα!

Παιχνίδι για να μάθουν τα παιδιά τα γεωμετρικά σχήματα!

Θα σας δείξουμε ένα παιχνίδι που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μαζί με τα παιδιά και στη συνέχεια να παίξουμε. Eίναι ένα παιχνίδι που εκτός από διασκέδαση συνδυάζει και μάθηση, αφού τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα γεωμετρικά σχήματα και μαθαίνουν γι’ αυτά. Στην αρχή μπορεί να τους φανεί λίγο δύσκολο όμως αν παίξουμε 2-3 φορές σίγουρα θα διαπιστώσουμε ότι έχουν σημειώσει πρόοδο. Πάμε λοιπόν να παίξουμε!

Για την κατασκευή του παιχνιδιού θα χρειαστούμε:
Χαρτόνι
Ψαλίδι
Μαρκαδόρους
2 χαρτοσακούλες

Κόβουμε με το ψαλίδι δυο σετ από διάφορα σχήματα (ορθογώνια, τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλοι, πεντάγωνα, ελλείψεις). Αν έχουμε περισσότερους παίκτες φτιάχνουμε πιο πολλά σετ. Στη συνέχεια τα ζωγραφίζουμε με τους μαρκαδόρους και φτιάχνουμε «προσωπάκια» για να τα κάνουμε πιο χαριτωμένα. Παίρνουμε τις χαρτοσακούλες και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το παιχνίδι!

Κανόνες παιχνιδιού:

Παίρνουμε στα χέρια μας ένα ένα τα σχήματα και μιλάμε στο παιδί γι’ αυτά. Του λέμε το όνομα τους, τον αριθμό των πλευρών και των γωνιών που έχει το καθένα. Στη συνέχεια τοποθετούμε κάθε σετ σχημάτων μέσα στις χαρτοσακούλες και παίρνουμε τη μια εμείς και την άλλη το παιδί. Ταρακουνάμε τις σακούλες για να ανακατευτούν τα σχήματα και τραβάμε ένα. Λέμε και πάλι στο παιδί πως λέγεται, πόσες πλευρές και πόσες γωνίες έχει. Μετά του ζητάμε να βάλει το χεράκι του στη δική του σακούλα και να τραβήξει το ίδιο σχήμα χωρίς να κοιτάζει. Πρέπει δηλαδή να καταλάβει μέσω της αφής ποιο σχήμα είναι το σωστό. Αν το βρει, επαληθεύουμε ότι το σχήμα έχει τον σωστό αριθμό πλευρών και γωνιών και βάζουμε τα δυο ίδια σχήματα στην άκρη. Συνεχίζουμε μέχρι να βρει όλα τα σχήματα.

Καλή διασκέδαση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter