Αρχική InfoMommy Νέα Πανικός προκλήθηκε σε εκδρομή με παιδιά Δημοτικού στην Λευκωσία: Αποκολλήθηκαν οι τροχοί του λεωφορείου

Πανικός προκλήθηκε σε εκδρομή με παιδιά Δημοτικού στην Λευκωσία: Αποκολλήθηκαν οι τροχοί του λεωφορείου

Πανικός προκλήθηκε σε εκδρομή με παιδιά Δημοτικού στην Λευκωσία: Αποκολλήθηκαν οι τροχοί του λεωφορείου

Πανικός προκλήθηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής Δημοτικού στην Λευκωσία, όταν οι τροχοί του λεωφορείου που μετέφερε τους μαθητές αποκολλήθηκαν από τον άξονά του.

Ερωτηθείς για το συμβάν που σημειώθηκε τη Δευτέρα 12/11, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Χρίστος Χατζηαθανασίου, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ανέφερε ότι πράγματι οι δύο τροχοί του λεωφορείου αποκολλήθηκαν ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει. Πρόσθεσε δε, ότι οι δάσκαλοι έδρασαν άμεσα και ψύχραιμα κατεβάζοντας τα παιδιά με ασφάλεια από το λεωφορείο, προσπαθώντας να τα καθησυχάσουν. Τόνισε, επίσης, ότι μετά το περιστατικό ενημερώθηκαν οι γονείς, ώστε να μην ανησυχήσουν για την καθυστέρηση αναφορικά με την άφιξη τους πίσω στο σχολείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επιστροφή των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμιας από την Αθηένου όπου είχαν μεταβεί, ενώ χρειάστηκε να πάει άλλο λεωφορείο στο σημείο για να μεταφέρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με ασφάλεια στο σχολικό χώρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», οι εκπαιδευτικοί πριν από τις σχολικές εκδρομές, βλέπουν χαρτιά των λεωφορείων σχετικά με τους μηχανικούς ελέγχους και άδειες κυκλοφορίας, γεγονός που έπραξαν στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν όλα τα αρμόδια τμήματα που υπάγονται στο Υπουργείο Μεταφορών.

Στο σχολείο εξακολουθεί να επικρατεί αναστάτωση, αφού, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου Χρίστος Σολωμού, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, ενώ εγείρονται ερωτήματα για την καταλληλότητα των λεωφορείων.

Ο κ. Σολωμού ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Γονέων ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου, ενώ όπως τους αναφέρθηκε, έγιναν όλοι οι νενομισμένοι έλεγχοι από το σχολείο, ωστόσο σχολιάζει:

«Μας προβληματίζει το κατά πόσον οι έλεγχοι που γίνονται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, είναι σε ικανοποιητική συχνότητα, δεδομένου ότι τα λεωφορεία αυτά μεταφέρουν καθημερινά μαθητές σε επισκέψεις και εκδρομές». 

Από την πλευρά της, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), μέσω του προέδρου της κου. Φίλιου Φυλακτού, συμμερίστηκε τις θέσεις των δύο και επεσήμανε ότι το κύριο ερώτημα είναι το «γιατί;». «Θα πρέπει να αναζητηθεί», πρόσθεσε, «τρόπος ώστε να διασφαλίζεται ότι τα λεωφορεία είναι κατάλληλα».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter