Αρχική InfoKids Υγεία Πανικός στη Λεμεσό - Εξανθήματα σε παιδιά μετά από μπάνιο στη θάλασσα- Σοκάρουν οι φωτογραφίες

Πανικός στη Λεμεσό - Εξανθήματα σε παιδιά μετά από μπάνιο στη θάλασσα- Σοκάρουν οι φωτογραφίες

Πανικός στη Λεμεσό - Εξανθήματα σε παιδιά μετά από μπάνιο στη θάλασσα- Σοκάρουν οι φωτογραφίες

Τις τελευταίες ώρες αναστάτωση έχει προκληθεί στη Λεμεσό από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν γονείς στα social media και οι οποίες απεικονίζουν τα εξανθήματα και τα εμφανή μεγάλα κόκκινα σημάδια που απέκτησαν παιδιά αλλά και μεγάλοι όταν επέστρεψαν από μπάνιο που έκαναν σε παραλία της περιοχής.

Οι εν λόγω φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου έφεραν στο φως ένα ανεξήγητο φαινόμενο στο οποίο μέχρι στιγμής οι ειδικοί προσπαθούν ματαίως να δώσουν λύση. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες όλα τα θύματα είχαν επισκεφθεί την παραλία Lady’s Mile.

Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι για την παραλία

Σε επικοινωνία του ThemaOnline με αρμόδιο άτομο των Βρετανικών Βάσεων, λέχθηκε πως είναι ενήμεροι για το φαινόμενο. Παράλληλα ανέφεραν πως δεν είναι σίγουροι για το τί ακριβώς προκαλεί τα κόκκινα σημάδια στο κοινό, εάν δηλαδή είναι όντως ζωύφια ή αν προκαλείται από κάτι άλλο και κατά πόσον προκαλείται στο νερό ή στην άμμο της παραλίας. Μάλιστα ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμα και για ακάρεα.

Ο κ. Δημήτρης Θεοτής – Προϊστάμενος του Τμήματος Υγειονομικού του Δήμου Λεμεσού μιλώντας στο city.sigmalive.com διευκρίνισε τα εξής «βάσει των τελευταίων αναλύσεων που έγιναν στα νερά της Λεμεσού, δεν βρέθηκε κανένα ανησυχητικό μικροβιολογικό φορτίο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κάτι για το θέμα των ακάρεων». Όπως αναφέρει ο κ. Θεοτής, ο οποίος είχε εις γνώση του το περιστατικό, όντως στην περιοχή του Lady’s Mile υπάρχει αυτό το πρόβλημα το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Τα ακάρεα είναι διάφανα και δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι, ενώ ζουν και στο νερό και στην άμμο, άρα όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός και η καταστολή τους. Βασικά είναι αδύνατος, αφού δεν έχουν εστίες οι οποίες μπορούν να καταπολεμηθούν». Σύμφωνα με τον κ. Θεοτή, ο λόγος που αναπτύχθηκαν σε τόσο έντονο βαθμό οι πληθυσμοί τους φέτος, είναι ένεκα των έντονων αυξομειώσεων της θερμοκρασίας, γεγονός που τα ώθησε μάλιστα να βγουν στα ρηχά και στην άμμο. Αυτό πολλαπλασίασε τον πληθυσμό τους και δημιούργησε το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο κος Θεοτής, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αφού στην περιοχή του Lady’ s Mile υπήρξαν και παλαιότερα παρόμοια περιστατικά, είτε με ακάρεα είτε με τσούχτρες.

Γιατί  δεν είδαμε τέτοια περιστατικά και σε άλλες θάλασσες της Κύπρου;

Ο λόγος, συνεχίζει, που το φαινόμενο παρουσιάζεται έντονα στη συγκεκριμένη περιοχή της Λεμεσού είναι γιατί το υποθαλάσσιο περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη τέτοιου είδους οργανισμών.
Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ο κ. Θεοτής, τώρα που η θερμοκρασία σταθεροποιείται σιγά σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν και τα ακάρεα και είναι θέμα χρόνου να «καθαρίσει» η θάλασσα της περιοχής, γι’ αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί.

Τι να κάνω αν το παιδί μου εμφανίσει τέτοια εξανθήματα

Μιλώντας με ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει μία ενδεδειγμένη θεραπεία αφού κάθε παιδί, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός άρα η θεραπεία δεν μπορεί παρά να είναι συμπτωματική. Αν λοιπόν το παιδί σας εμφανίσει κάποια εξανθήματα μετά το μπάνιο στην παραλία, καλό είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρό του και ανάλογα με τα συμπτώματα που θα παρουσιάσει θα δεχτεί και την ανάλογη θεραπεία.

Αυτές είναι οι σοκαριστικές φωτογραφίες


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter