Αρχική InfoMommy Νέα Πάνω από 20.000 παιδιά γράφτηκαν στα μητρώα του ΓΕΣΥ – Πώς θα εγγραφείτε εύκολα

Πάνω από 20.000 παιδιά γράφτηκαν στα μητρώα του ΓΕΣΥ – Πώς θα εγγραφείτε εύκολα

Πάνω από 20.000 παιδιά γράφτηκαν στα μητρώα του ΓΕΣΥ – Πώς θα εγγραφείτε εύκολα

Τη Δευτέρα (6 Μαΐου) ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής παιδιών στα μητρώα του ΓΕΣΥ  και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των γονέων είναι πολύ μεγάλη.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μόνο ημέρα λειτουργίας του συστήματος εγγραφών είχαν εγγραφεί 16 χιλιάδες δικαιούχοι, ενώ μέχρι χθες (Τρίτη, 7 Μαΐου) ο αριθμός αυτός ανέβηκε στις 25 χιλιάδες!

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των παιδιάτρων που έχουν ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ) είναι 65 και θεωρείται επαρκής για τις μέχρι τώρα ανάγκες των εγγεγραμμένων πολιτών, ενώ οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι ο αριθμός αυτός σταδιακά θα αυξηθεί.

Εγγραφές στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς πως θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν Προσωπικό Ιατρό-Παιδίατρο από όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού.

Πέραν αυτού όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν και τα Εξωτερικά Ιατρεία Παιδιατρικής στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, όπου η διαδικασία εγγραφής θα γίνεται από καταρτισμένους εθελοντές.

Η διαδικασία εγγραφής πάντως είναι σε γενικές γραμμές εύκολη και μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά από τους γονείς ή/και τους κηδεμόνες του παιδιού, είτε με καθοδήγηση από τον Παιδίατρο τους.

Απαραίτητη η ταυτότητα γονέων - παιδιών

Οι δικαιούχοι και οι γονείς/κηδεμόνες των δικαιούχων παιδιών που επιθυμούν να εγγραφούν οι ίδιοι ή να εγγράψουν το παιδί τους σε Προσωπικό Ιατρό του ΟΚΥπΥ καλούνται να προσκομίζουν απαραίτητα το δελτίο ταυτότητάς τους και των παιδιών τους για αποφυγή πιθανής ταλαιπωρίας.

Διευκρινίζεται, επίσης, πως η εγγραφή των δικαιούχων άρχισε και θα είναι μια συνεχής διαδικασία, χωρίς ημερομηνία λήξης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter