Παράλυτο αγόρι αφέθηκε στην τύχη του, λόγω κορονοϊού, και πέθανε

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τον νέο κορονοϊό, ο οποίος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι θανατηφόρος.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται, θύματά του δεν είναι μόνο όσοι νοσούν, αλλά και άνθρωποι που επηρεάζονται άμεσα από αυτούς.

Η ιστορία του παράλυτου αγοριού από την Κίνα που έχασε τη ζωή του, επειδή ο πατέρας του ήταν σε καραντίνα έχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο 17χρονος Γιαν Τσενγκ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης από την οποία έπασχε, ενώ η μητέρα του πέθανε πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νεολαίας του Πεκίνου.

Δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει ή να τραφεί μόνος του. Οπότε δεν υπήρχε κανείς να τον ταΐσει αφού ο πατέρας του επειδή είχε πυρετό τέθηκε σε καραντίνα στις 22 Ιανουαρίου στην πόλη Χονγκάν της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοΐου.

Οι εκκλήσεις του πατέρα και ο θάνατος του γιου

Αφού ο Γιαν Σιαογουέν βρέθηκε θετικός στον ιό άρχισε να απευθύνει δραματικές εκκλήσεις μέσω του Weibo (το αντίστοιχο Facebook στην Κίνα) προκειμένου κάποιος να φροντίσει τον γιο του.

Ωστόσο, ο νεαρός πέθανε στις 29 Ιανουαρίου στην πόλη Χουαζιάχε όπου διέμενε, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Χονγκάν.

«Επειδή είχε τεθεί σε καραντίνα ο Γιάν Σιαογουέν δεν μπορούσε να φροντίσει τον γιο του», επεσήμαναν οι τοπικές αρχές έπειτα από έρευνα. «Οπότε ζήτησε από συγγενείς του να το κάνουν, αλλά και από στελέχη και γιατρούς της πόλης», πρόσθεσαν.

Όμως, προφανώς, η βοήθεια που παρασχέθηκε στον 17χρονο δεν ήταν επαρκής. Σύμφωνα με αναφορές, στη διάρκεια της μίας εβδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ της καραντίνας του πατέρα του και του θανάτου του ο νεαρός έφαγε μόνο δύο φορές.

Ο τοπικός επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όπως και ο δήμαρχος της πόλης αποπέμφθηκαν μετά τον θάνατο του νεαρού διότι «δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 17χρονου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. «Το γεγονός αυτό με εξοργίζει και ταυτόχρονα με θλίβει», έγραψε ένας χρήστης του Weibo: «Είναι αποκρουστικό».