Αρχική InfoKids Νέα Παραπέμπονται σε δίκη για αμέλεια οι 2 γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του 10χρονου Σταύρου

Παραπέμπονται σε δίκη για αμέλεια οι 2 γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του 10χρονου Σταύρου

Παραπέμπονται σε δίκη για αμέλεια οι 2 γιατροί που κατηγορούνται για το θάνατο του 10χρονου Σταύρου

Με ταχύτατες διαδικασίες η Νομική Υπηρεσία απεφάνθη όπως οι δύο ιατροί που εργάζονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γεωργαλλή .

Οι δύο γιατροί, ηλικίας 37 και 65 χρόνων, κατηγορούνται για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.   Εξάλλου, σήμερα θα προσαχθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου οι δυο γιατροί, καθώς εκπνέει το διάταγμα της πενθήμερης προσωποκράτησής τους. Οι δυο θα κατηγορηθούν βάσει του άρθρου 210.

Τι προβλέπει το άρθρο 210

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε από το SigmaLive, «Όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες». Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου στη σημερινή διαδικασία στο Δικαστήριο, οι δύο ιατροί αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Ελεύθεροι αφέθησαν οι γιατροί

Σύμφωνα με την Αστυνομία την Πέμπτη (17/5) έληξε το διάταγμα πενθήμερης κράτησης των δύο γιατρών ηλικίας 37 και 65 χρόνων, οι οποίοι εργάζονταν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιατροί τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.

28 Σεπτεμβρίου η δίκη των δυο 

Με εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ και παράδοση ταξιδιωτικών εγγράφων αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους οι δυο γιατροί αναφορικά με τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή. Οι δυο που δεν παραδέχονται τις δυο κατηγορίες για αμελείς και επικίνδυνες πράξεις (άρθρο 210), παρέδωσαν και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.Η υπόθεση ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου στις 09.00 το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter