Αρχική InfoKids Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Συγκίνηση για το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης και τον μαθητή από τη Λεμεσό (εικόνες)

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Συγκίνηση για το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης και τον μαθητή από τη Λεμεσό (εικόνες)

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Συγκίνηση για το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης και τον μαθητή από τη Λεμεσό (εικόνες)

Με πολλές τιμές και παρελάσεις ανά το παγκύπριο εορτάστηκε εχθές η επέτειος της ελληνικής επανάστασης του 1821. Πρώτο παρέλασε για πρώτη φορά εφέτος το Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης.

Η εικόνα των μαθητών από το σχολείο συγκινεί και γεμίζει περηφάνια όλους μας. Τους χαρούμενους μαθητές συνόδευσαν στη χθεσινή παρέλαση εκπαιδευτικοί και σχολικοί βοηθοί του σχολείου τους.

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση της Πάφου

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Καδής ανέφερε  ότι ο Ελληνισμός τη Κύπρου αντλεί διδάγματα από  την Ελληνική επανάσταση προκειμένου και εμείς, όπως είπε, να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα για ελευθέρια και επανένωση. Πριν από την παρέλαση τελέστη η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου προισταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στον αγώνα του 1821.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώτος λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης Γενέθλης Γενεθλίου.

Πριν από την παρέλαση ετελέστη η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στον αγώνα του 1821.

Η παρέλαση στη Λεμεσό

Η μέρα ανήκε, εκτός από τους αγωνιστές του ’21, στους μαθητές, οι οποίοι παρήλασαν περήφανα διατηρώντας τη μνήμη του 1821.

Μια εικόνα, όμως, που κυκλοφόρησε από τη μαθητική παρέλαση της Λεμεσού συγκινεί και στέλνει ισχυρά μηνύματα στο παγκύπριο.

Συγκεκριμένα, η Reaction Cyprus, δημοσίευσε την παρέλαση ενός μαθητή, ο οποίος, αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, πορεύθηκε πλάι στους συμμαθητές του.

Η εικόνα συνοδεύεται με ένα δυνατό σχόλιο από την ομάδα και έναν ανεξάντλητο σεβασμό από όλους μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter