Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Παρουσίαση βιβλίου: Από την Κύπρο με Αγάπη

Παρουσίαση βιβλίου: Από την Κύπρο με Αγάπη

Παρουσίαση βιβλίου: Από την Κύπρο με Αγάπη

Η Φανερωμένης 70 σας προσκαλεί στην παρουσίαση της έκδοσης με τίτλο Από την Κύπρο με Αγάπη. Επιμελήτριες είναι η Μαριλένα Ζακχαίου και η Κάθη Καττάσιη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:00, στο χώρο Φανερωμένης 70, στη Λευκωσία.

Η έκδοση “Από την Κύπρο με Αγάπη” είναι το 11ο κεφάλαιο της έρευνας “Delivering Views”, που εξετάζει την ξένη ματιά μέσω φωτογραφιών και κειμένων από τουρίστες της Κύπρου. Η έκδοση “Από την Κύπρο με Αγάπη” προχωρεί αυτή την έρευνα σε διαφορετική κατεύθυνση συνδυάζοντας εικαστικούς με συγγραφείς— από την Κύπρο ή που έχουν κάποια σχέση με το νησί— για να παρουσιάσουν την Κύπρο μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες, για σκοπούς τουριστικής προβολής.

Η έκδοση προβάλλει μια ποικιλία προσωπικών εμπειριών και ιστοριών για την Κύπρο και προσπαθεί να μετατοπίσει την έμφαση του τουριστικού τομέα σε στοιχεία που προβάλλονται λιγότερο, όπως την κουλτούρα, τις τέχνες ή και όψεις και απόψεις που παραβλέπονται. Η έκδοση επιζητεί να αναθεωρήσει αποικιακές και μονο-πολιτιστικές πτυχές της Κύπρου, οι οποίες μπορεί να προωθούν το νησί και τους νησιώτες για τουριστική κατανάλωση σε βάρος της σύγχρονης Κυπριακής πραγματικότητας και της οικολογίας του νησιού.

Η έκδοση συμπεριλαμβάνει ένα σετ 11 καρτ-ποστάλ και βιβλιαράκι με εικόνες και κείμενα στα αγγλικά, όπως επίσης και προλόγους των επιμελητριών. Οι καρτ-ποστάλ αναδεικνύουν δουλειά των καλλιτεχνών και συγγραφέων Alev Adil, Άννης Δαμιανού, Ελένης Σκαρπάρη, Χαριτίνης Κυριάκου, Νικολέττας Κυπριανού, Maryam Roshan, Charly Chahwan, Νίκανδρου Σαββίδη, Μιχαήλ Μαυροθέρη, Shona Muir, Χρίστου Τσιαήλη, Nora Nadjarian, Πολύμνιας Τσιντή, Pavlik Frank, Ανδριάνας Ιεροδιακόνου, Κικής Πατσάλη, Vanessa Oberin, Άλεξ Κουμουλλής-Guest, Μενέλαου Πήττα, Gür Genç, Μαριλένας Ζακχαίου και Κάθης Καττάσιη.

Θα προλογίσουν ο συγγραφέας Max Sheridan και φωτογράφος Νίκος Φιλίππου. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η Μαριλένα Ζακχαίου μεγάλωσε στη Μόσχα, στο Πεκίνο, στη Λευκωσία, στη Γενεύη και στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε φιλοσοφία, δημιουργική γραφή, και Αγγλική λογοτεχνία στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατέχει δοκτοράτο από το George Washington University, Washington, D.C. Είναι Διευθύντρια του Κυπριακού Κέντρου Διαπολιτισμικών Σπουδών και Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει εκδώσει έρευνες για την μετα-αποικιακή λογοτεχνία, τις πολιτισμικές σπουδές, την ψυχανάλυση και το τραύμα, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Το πρώτο της βιβλίο ποίησης “Carmine Lullabies”εκδόθηκε από το A Bookworm Publication το 2016.

Η Κάθη Καττάσιη ζει τη δική της Οδύσσεια στην Κύπρο και πιστεύει πως είμαστε όλοι μυστικά εγκλωβισμένοι στο νησί, στη διαιώνιση της λήθης. Οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός του νησιού τής προκαλεί πόνο στην καρδιά, κι έτσι το αποφεύγει. Αποφοίτησε από το The Open University, UK με πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία. Νιώθει παθιασμένη για τους καρχαρίες, τη χορτοφαγική διατροφή και για την ανάγκη να αντικαταστήσουμε τους τούβλινους τοίχους σφαγείων με γυαλί. Εργάζεται στο Τμήμα Λογιστικής σε ιδιωτικό σχολείο στη Λευκωσία και αναμένεται να αποκτήσει MSc στον τομέα του Human Resource Management από το The Cyprus International Institute of Management. Πιστεύει στη σημασία της διά βίου μάθησης και παρακολουθεί μαθήματα από το διαδίκτυο με το Future Learn and Coursera πάνω σε διάφορα θέματα, από τη ζωή των κυττάρων καρκίνου έως τη ρομποτική. Εύχεται να υπήρχε ευκολότερος τρόπος να αποκτήσει γνώσεις. Αν δεν ήταν χορτοφάγος, θα έτρωγε τον Σολωμό της Γνώσης.
Πότε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2016
Ώρα: Ξεκινά στις 19:00

Πού: Φανερωμένης 70
Λευκωσία, Λευκωσία 1011, Κύπρος
Email: phaneromenis70@gmail.com
Τηλέφωνο: 22663320


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.