Αρχική InfoKids Νέα Έκκληση για τη στήριξη του 3χρονου γιου του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Φούσκο - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Έκκληση για τη στήριξη του 3χρονου γιου του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Φούσκο - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Έκκληση για τη στήριξη του 3χρονου γιου του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Φούσκο - Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Μια συγκινητική προσπάθεια μέσα και έξω από το χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, γίνεται τις τελευταίες ημέρες για στήριξη του τρίχρονου αγοριού της οικογένειας του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Φούσκο, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης μάζεψαν ένα σημαντικό ποσό για τον ιερό αυτό σκοπό.

Ο Αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης Ματίας Ιγκλέσιας, σε δήλωση του είπε ότι τους ανέφερε το περιστατικό ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας τους, Νίκος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι Κύπριος και αμέσως όλοι ευαισθητοποιήθηκαν στην ομάδα.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι με τη σειρά μας για να βοηθήσουμε. Είμαι κι εγώ Αργεντινός. Δεν έχει σημασία βέβαια από πού είναι ο κάθε ένας. Σε τέτοιες περιπτώσεις μετρά ο άνθρωπος. Θέλουμε να έχουμε θετική σκέψη και να πάνε όλα καλά. Πρέπει όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ανθρωπιά σε αυτή την περίπτωση. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Εμείς οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε φίλους και κάνουμε τη δική μας «οικογένεια» στα αποδυτήρια. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν χρώματα, φυλές και ομάδες κι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε ένα. Όλη η οικογένεια του Αστέρα Τρίπολης στέλνουμε τη θετική μας σκέψη και τις ευχές μας. Θέλουμε να μας νοιώθει δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα σαν μια οικογένεια», πρόσθεσε Ο ΠΑ.Σ.Π., ο οποίος τις τελευταίες μέρες κάνει προσπάθειες να μαζευτεί ένα ποσό κι από άλλους φορείς σε Κύπρο και εξωτερικό, ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης και παράλληλα δηλώνει ξανά τη στήριξη του σε όλες τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών μελών του και του «Γκολ στη Ζωή» προς βοήθεια του μικρού Λούσιο.

Η έκκληση του Εμιλιάνο Φούσκο για το γιο του που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ο πρώην παίκτης της Σαλαμίνας, της Αλκής και της Αγίας Νάπας με επιστολή καταγράφει με λεπτομέρειες την προσπάθεια που γίνεται και ζητά την βοήθεια του κόσμου αφού το κόστος της θεραπείας είναι πολύ υψηλό.

«Το όνομα μου είναι Εμιλιάνο Φούσκο, από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο τρίχρονος γιος μου διαγνώστηκε με μια δύσκολη και ιδιόμορφη μορφή καρκίνου (high risk metastatic neuroblastoma N-MYC amplified). Αντιμετωπίζουμε αυτή την ασθένεια εδώ και ένα χρόνο και αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορούμε να βρούμε για να συνεχίσουμε τη μάχη.

Ζούσαμε στην Κύπρο όταν μάθαμε για την ασθένεια. Αμέσως μόλις μάθαμε για τον όγκο, ο γιος μου Λούσιο υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακολούθησε μια εγχείρηση μετά από 4 μήνες. Στην Κύπρο δεν είχαν την τεχνολογία για να συνεχίσουμε τις θεραπείες και για αυτό το λόγο πήγαμε στο Βερολίνο στη Γερμανία και το νοσοκομείο Charité Campus Virchow-Klinikum. Στη Γερμανία κάναμε κι άλλες χημειοθεραπείες, μεταμόσχευση μυελού των οστών και 5 κύκλους ανοσοθεραπείας.

Μετά από ένα χρόνο επιτυχημένων θεραπειών, υπάρχει ακόμη 50%-60% πιθανότητα για τον καρκίνο να επανέλθει, ειδικά στα πρώτα δύο χρόνια. Γνωρίζοντας αυτό, ήρθαμε σε επαφή με την Δρ Giselle Sholler στο νοσοκομείο Helen DeVos Children’s Hospital του Μίσιγκαν. Κάνει ιατρικές μελέτες για να μειώσει το εκατοστημόριο ύφεσης υψηλού κινδύνου νευροβλαστώματος.

Αυτή η δοκιμαστική θεραπεία δίνει μεγάλες ελπίδες σε οικογένειες όπως τη δική μας. Οι κλινικές μελέτες και δοκιμές έχουν δείξει σημαντικές βελτιώσεις στη μείωση των υψηλών ποσοστών υποτροπών. Αυτές οι δοκιμές βοήθησαν το 86% των παιδιών να παραμείνουν χωρίς καρκίνο για τα πρώτα 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αρχικής θεραπείας τους. Ζούμε με αυτή την ασθένεια τον τελευταίο χρόνο. Μένουμε στη Γερμανία και με την αβεβαιότητα και την αστάθεια της νέας πραγματικότητας μας, η γυναίκα μου και εγώ δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε.

Συνέπεια αυτού, είναι να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό βάρος χωρίς άλλες βοήθειες. Όπως θα καταλάβατε, η ζωή του Λούσιο είναι πολύ διαφορετική σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρίχρονο αγόρι όμως είμαστε ευγνώμονες και ευλογημένοι που μοιραζόμαστε στιγμές μαζί του. Η οικογένεια μας θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στη ζωή και να του δώσουμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή η συγκεκριμένη θεραπεία προσφέρει στον Λούσιο το μεγαλύτερο ποσοστό για να κρατηθεί στη ζωή, όμως χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια. Λόγω του γεγονότος ότι η θεραπεία είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, η ασφάλεια υγείας δεν μας καλύπτει. Για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με την θεραπεία, πρέπει να καλύψουμε οικονομικά το κόστος όλες τις θεραπείες καθώς και αρκετά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η θεραπεία διαρκεί 2 χρόνια και πρέπει να πάμε στις ΗΠΑ 5 φορές και να επαναλάβουμε συγκεκριμένες θεραπείες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε βοήθεια από όλους εσάς. Η ζωή του Λούσιο δεν εναπόκειται μόνο στα χέρια του Θεού αλλά και σε όλους εμάς. Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά για το χρόνο και την βοήθεια σας».

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Καλεί, τέλος, όλο τον κόσμο που μπορεί να βοηθήσει να το κάνει μέσω της σελίδας (https://www.gofundme.com/LucioFusco) ή στον πιο κάτω λογαριασμό: BANK NAME: Astro Bank, HOLDER’S NAME: EMILIANO A FUSCO, SAVINGS ACCOUNT: 0000391832, IBAN: CY78008003020000000000391832, SWIFT: PIRBCY2N .


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter