Πατέρας καταγγέλει την υιοθεσία του παιδιού του που έγινε χωρίς να δώσει τη συγκατάθεσή του

Βρέφος δόθηκε για υιοθεσία χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα. Αυυτή είναι η περίεργη υπόθεση υιοθεσίας που απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομία της Κύπρου κατόπιν καταγγελίας την οποία υπέβαλε ο βιολογικό πατέρας του παιδιού.

Ο πατέρας από την Ρουμανία κατήγγειλε, πως ενώ το παιδί ήταν δικό του οι αρμόδιες αρχές το δήλωσαν ως «αγνώστου Πατρός» και δόθηκε για υιοθεσία. Αν και είχε στείλει επιστολή στην αστυνομία αλλά και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας από τον καιρό που η γυναίκα του κυοφορούσε και του είχε αναφέρει πως με την γέννηση του παιδιού τους θα το έδινε για υιοθεσία. Το ζεύγος από την Ρουμανία είναι Ρομά και έχουν αποκτήσει μαζί ακόμη 3 παιδιά.

Το χρονικό της πολύπλοκης υπόθεσης 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το θέμα ήρθε στο φως όταν Ρουμάνος, με επιστολή του στην Αστυνομία της περιοχής όπου διαμένει στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αλλά και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, προειδοποιούσε ότι η γυναίκα του, επίσης από τη Ρουμανία, που ήταν έγκυος, θα έδινε το παιδί τους, ενώ ο ίδιος αντιτίθετο με κάτι τέτοιο. Το ζεύγος, που είναι Ρομά, συζεί και έχει άλλα τρία παιδιά.

Η τοπική Αστυνομία ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο καταπολέμησης εμπορίας προσώπων στο Αρχηγείο Αστυνομίας που παρακολουθούσε την υπόθεση.

Για άγνωστους λόγους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Φ», η επιστολή του Ρουμάνου πατέρα αγνοήθηκε από τις Αρχές, ενώ ο ίδιος πληροφόρησε προχθές την Αστυνομία ότι η σύζυγος του γέννησε και η ίδια δήλωσε το παιδί ως αγνώστου πατρός χωρίς τη συγκατάθεση του. Επιπλέον, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το βρέφος ήδη δόθηκε για υιοθεσία σε ζεύγος σε άλλη πόλη.

Είχαν έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η σύζυγος του Ρουμάνου γέννησε σε ιδιωτική κλινική στην επαρχία Αμμοχώστου και φαίνεται ότι το παιδί δόθηκε για υιοθεσία με την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών. Είναι, ωστόσο, άγνωστο το πώς βρέθηκαν οι θετοί γονείς και ποιος κίνησε τις διαδικασίες υιοθεσίας, ώστε αυτό να δοθεί ευθύς μετά τον τοκετό.

Μόλις πληροφορήθηκε ο πατέρας του παιδιού, επικοινώνησε με το Γραφείο Ευημερίας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. Ωστόσο, όπως ο ίδιο δηλώνει, τότε τον παρέπεμψαν να διορίσει δικηγόρο και να διεκδικήσει δικαστικώς την κηδεμονία του παιδιού του.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση αν και από τη στιγμή που το βρέφος δόθηκε για υιοθεσία και τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πλέον. Οι Αρχές, πάντως, παρακολούθησαν την υπόθεση, στο πλαίσιο και άλλων αναφορών για γυναίκες κυρίως από τη Βουλγαρία, που έρχονται στην Κύπρο για να γεννήσουν και να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία.