Πατέρας παραδέχεται στην κόρη του ότι έκανε bullying στο σχολείο και 20 χρόνια μετά απολογείται στο θύμα του

Οι περισσότεροι από εμάς είτε έχουμε υπάρξει θύματα bullying στο σχολείο, είτε έχουμε ασκήσει οι ίδιοι bullying κάποια στιγμή στη ζωή μας. Από όποια πλευρά κι αν έχεις υπάρξει, είναι δύσκολο να ξεχάσεις ποτέ τι συνέβη, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν είναι, όμως, ποτέ αργά για να επανορθώσεις.

Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα της παρακάτω ιστορίας, η οποία δείχνει τη σημασία της συγγνώμης, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από ένα δυσάρεστο συμβάν. Ακόμα κι αν έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια….

Όταν η 10χρονη κόρη του Louie Amundson τον ρώτησε αν είχε ποτέ ο ίδιος ασκήσει bullying σε κάποιον συμμαθητή του στο σχολείο, εκείνος διστακτικά είπε «ναι». Αυτό τον ώθησε να επικοινωνήσει με τον Chad Morrisette, το άτομο στο οποίο είχε επιτεθεί, όταν πήγαιναν στο Γυμνάσιο. Ο Chad όχι μόνο αποδέχτηκε τη συγγνώμη του, αλλά και δέχτηκε να τον συναντήσει. Αυτό βοήθησε ώστε να νιώσουν και οι δύο καλύτερα.

 Δείτε τι ακριβώς είπαν:

«Αγαπητέ Chad,

Μιλούσα πρόσφατα με την 10χρονη κόρη μου για το bullying. Με ρώτησε αν εγώ έχω κάνει ποτέ bullying σε κάποιον, και δυστυχώς της είπα «ναι». Αυτό που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν πόσο ανόητος και κακός ήμουν μαζί σου, όταν ήμασταν στο Γυμνάσιο. Θέλω να απολογηθώ. Αν ζούσαμε στην ίδια πόλη θα σου ζητούσα συγγνώμη από κοντά. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι ακόμα, αλλά εγώ το θυμάμαι και λυπάμαι.»

«Louie,

Με συγκίνησες με αυτό.

Σε ευχαριστώ και δέχομαι τη συγγνώμη σου. Σε αυτά τα 20 χρόνια είσαι ο μόνος που μου απολογήθηκε ποτέ για το bullying, όταν ήμασταν μικρότεροι. Ελπίζω να μπορείς υπερήφανα τώρα να πεις στην κόρη σου ότι ζήτησες συγγνώμη γι’αυτό και ότι όλα είναι μια χαρά μεταξύ μας. Είναι φοβερό το τι μπορούν να κάνουν 20 χρόνια και ο ερχομός των παιδιών ε; Σε ευχαριστώ και πάλι και ελπίζω να στέκεσαι ενάντια στο bullying όποτε το συναντάς. Να έχεις μια όμορφη μέρα!

ChadMichael»

«Σε ευχαριστώ. Η συγγνώμη σου σημαίνει περισσότερα από όσα φαντάζεσαι και ελπίζω να είμαι και ο τελευταίος που θα σου ζητήσει ποτέ συγγνώμη!»

Ιστορίες όπως αυτή μας βοηθούν να αποκαταστήσουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα. Επιπλέον, δείχνουν ότι η συγγνώμη έχει τη δύναμη να αρχίσει την διαδικασία της ψυχικής ανάρρωσης.

Παρά τη μακρινή απόσταση ανάμεσά τους, οι δύο άντρες συναντήθηκαν τελικά, προκειμένου να δώσουν και από κοντά τα χέρια. Μάλιστα, η ιστορία τους έγινε θέμα στα κανάλια. Αξίζει να δείτε το βίντεο: