Πατέρας πήδηξε σε γραμμές τρένου κρατώντας την 5χρονη κόρη του στην αγκαλιά του

«Με τον Θεό! Με τον Θεό! Έρχεται το τρένο!» ήταν οι τελευταίες λέξεις του 45χρονου πατέρα, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα πήρε την 5χρονη κόρη του στην αγκαλιά του και πήδηξε στις γραμμές τρένου στον σταθμό Kingsbridge Road του Bronx, στη Νέα Υόρκη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η 41χρονη Niurka Caraball, σύζυγος του αυτόχειρα, με τον οποίον μίλησε λίγα μόνο λεπτά πριν προχωρήσει στην απονενοημένη πράξη.

Από θαύμα το 5χρονο κοριτσάκι επέζησε και γλύτωσε χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά, όταν ο συρμός 4 πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους.

«Ο άντρας μου ήταν ένας άγγελος που πάλευε με την κατάθλιψη»

Σύμφωνα με την Caraballo, ο άντρας της πάλευε για χρόνια με την κατάθλιψη, όμως ακολουθούσε θεραπεία, όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Όπως η ίδια είπε: «Ο άντρας μου είναι σοβαρός, υπεύθυνος, ήσυχος και ανενόχλητος άνθρωπος. Έκανε θεραπεία για την κατάθλιψη, έπαιρνε τα φάρμακά του. Μας έχει σοκάρει αυτό που έκανε». Παραδέχτηκε, πάντως, ότι κάτι είχε υποπτευθεί το ίδιο πρωί που έφυγε από σπίτι και μετά το τηλεφώνημά του ήταν σίγουρη, ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά, γι’αυτό έτρεξε στον σταθμό.

Αποκαλούν το παιδί «κορίτσι-θαύμα»

Όταν έφτασε στον σταθμό δεν μπορούσε να πιστέψει τι έχει συμβεί και ακόμα περισσότερο ότι το κορίτσι ζει. «Το παιδί μου γεννήθηκε ξανά χθες», είπε την επόμενη μέρα στα μέσα ενημέρωσης. Η δε μικρούλα, παρόλο που σωματικά είναι σε καλή κατάσταση, δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, ενώ η μαμά της δεν της είπε την αλήθεια για τον μπαμπά της.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί μετά το συμβάν, ήταν και ο Jairo Torres. Ο ίδιος είπε «Στην αρχή παρέλυσαν, όπως όλοι μας. Αλλά μετά απλά πήδηξα. Δεν ήθελα να γίνω ήρωας, απλά μου βγήκε αυθόρμητα τη στιγμή εκείνη. «Στην αρχή τα δύο σώματα κάτω από το τρένο ήταν ακίνητα. Όμως μετά το κοριτσάκι κουνήθηκε. Τότε φώναξα: Το κορίτσι ζει!» Εκείνο αμέσως άρχισε να κλαίει και να λέει «Μπαμπά! Μπαμπά!»

Εκείνος και ένας ακόμα επιβάτης έμειναν με το παιδί, μέχρι που ήρθε η μητέρα του, η οποία έκλαιγε και τον ευχαριστούσε.

Ο μπαμπάς της 5χρονης είχε πεθάνει ακαριαία, ενώ εκείνη πήγε στο νοσοκομείο από όπου της έδωσαν εξιτήριο μερικές ώρες αργότερα.

Η μητέρα της είπε τελικά, ότι ο άντρας της ήταν ένας άγγελος, αφοσιωμένος στα παιδιά του, ο οποίος πάλευε με την κατάθλιψη: «Δεν είναι κακός άνθρωπος. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν τη στιγμή εκείνη, αλλά δεν ήταν έτσι. Αγαπούσε το κοριτσάκι του. Δεν μου είναι εύκολο. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ο Θεός να μου δώσει δύναμη».