Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Παχύσαρκο παιδί σημαίνει παχύσαρκος ενήλικας. Μύθος ή αλήθεια;

Παχύσαρκο παιδί σημαίνει παχύσαρκος ενήλικας. Μύθος ή αλήθεια;

Παχύσαρκο παιδί σημαίνει παχύσαρκος ενήλικας. Μύθος ή αλήθεια;

Ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί αυτό, εκτός αν το παιδί αλλάξει διατροφή και αρχίσει να ασκείται τακτικά. Το αν θα γίνει το παιδί παχύσαρκο εξαρτάται από α) την ηλικία του, β) το βαθμό παχυσαρκίας και γ) την κληρονομικότητα. Ένα παχύσαρκο παιδί είναι πιο πιθανό να γίνει παχύσαρκος ενήλικας εάν βρίσκεται στην εφηβεία, αναφέρει η Νατάσα Παπαηρακλέους, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Επιπλέον, όσο πιο πολύ περιττό βάρος έχει, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να παραμείνει παχύσαρκο.

Εάν ο ένας γονιός είναι παχύσαρκος, τότε το παιδί έχει 50% πιθανότητα, ενώ αν είναι και οι δύο γονείς τότε έχει 80% πιθανότητα να εξελιχθεί σε παχύσαρκο ενήλικα. Οι συνέπειες της παχυσαρκίας μπορούν να εμφανιστούν και πριν από την ενήλικη ζωή: διαβήτης και καρδιοπάθειες ταλαιπωρούν και μικρά παιδιά! Ο ρόλος των γονιών έχει τεράστια σημασία. Οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν σε διαιτολόγο, όπου θα τους ζητηθεί να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες αλλά και συνήθειες σωματικής δραστηριότητας, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.