Πεντανόστιμα κεφτεδάκια και μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών

Τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια είναι αγαπημένα φαγητά των παιδιών. Τα λαχανικά από την άλλη όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να τους τα σερβίρουμε είναι να τα… κρύψουμε!

Φτιάξτε, λοιπόν, μια υπέροχη σάλτσα λαχανικών και συνοδεύστε τα φαγητά των παιδιών. Εμείς σήμερα σας την προτείνουμε με… κεφτεδάκια και μακαρόνια.

Υλικά:

Για τους κεφτέδες

500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

1 καρότο, τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

50γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (κρατήστε επιπλέον για το σερβίρισμα)

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πουρέ τομάτας

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

Λίγη ζάχαρη

Λίγο ξύδι

400γρ. τομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα)

Για τα μακαρόνια

Επιλέξτε εκείνα που αρέσουν πιο πολύ στα παιδιά και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά του. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί. Σχηματίστε κεφτεδάκια στο μέγεθος που επιθυμείτε και ζεστάνετε το λάδι για τη σάλτσα σε ένα τηγάνι.

Προσθέστε το κολοκυθάκι και το σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε στο τηγάνι την τομάτα, τη ζάχαρη και το ξύδι και αφήστε για 1 λεπτό. Γυρίστε τις τομάτες και σιγοβράστε για 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο σκεύος τηγανίστε τους κεφτέδες και όταν είναι έτοιμοι ρίξτε τους στη σάλτσα. Στο σημείο αυτό αφήνετε τη σάλτσα να σιγορβράσει για άλλα 15 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά.

Σερβίρετε με μακαρόνια, τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα φρέσκου βασιλικού (αν αρέσει στα παιδιά σας).