Αρχική InfoKids Νέα «Περιπολίες» και στο διαδίκτυο ετοιμάζει η Αστυνομία Κύπρου

«Περιπολίες» και στο διαδίκτυο ετοιμάζει η Αστυνομία Κύπρου

«Περιπολίες» και στο διαδίκτυο ετοιμάζει η Αστυνομία Κύπρου

Ένα ισχυρό νομικό όπλο στα χέρια της Αστυνομίας Κύπρου θα αποτελεί, με την ψήφισή του από τη Βουλή, το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους.

Με το νομοσχέδιο, η Αστυνομία αποκτά την εξουσία να αφαιρεί από το διαδίκτυο με συνοπτικές διαδικασίες, υλικό που προάγει το ρατσισμό, το μίσος και την ξενοφοβία και παράλληλα, να εμποδίζει την πρόσβαση στους χρήστες του διαδικτύου από την Κύπρο, σε ιστοσελίδες που διαπιστώνει ότι προάγουν τα εγκλήματα μίσους.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το νομοσχέδιο παρέχει την εξουσία στους αστυνομικούς ανακριτές, μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας και έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα, να αιτούνται μονομερώς στο δικαστήριο τη μη πρόσβαση σε ιστότοπους που φιλοξενούν ιστοσελίδες με ρατσιστικό ή ξενοφοβικό υλικό, καθώς και τη φραγή της πρόσβασης σε τέτοιες ιστοσελίδες για τους χρήστες του διαδικτύου που διαμένουν στη Δημοκρατία. Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση πριν από το τέλος του χρόνου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter