Αρχική InfoKids Fun Time Πέρνα το ποτάμι: Το απόλυτο παιχνίδι για να εκτονώνονται τα παιδιά μέσα στο σπίτι!

Πέρνα το ποτάμι: Το απόλυτο παιχνίδι για να εκτονώνονται τα παιδιά μέσα στο σπίτι!

Πέρνα το ποτάμι: Το απόλυτο παιχνίδι για να εκτονώνονται τα παιδιά μέσα στο σπίτι!

Οι σχολικές διακοπές είναι πλέον εδώ και όσες βόλτες σε πάρκα και παιδότοπους κι αν έχετε προγραμματίσει αυτές τις μέρες, αναπόφευκτα αναρωτιέστε: τι θα κάνουν τα παιδιά τις ώρες που θα μένουν στο σπίτι; Θα… αφηνιάσουν;

Θα διαβάσετε παραμύθια, θα δείτε κάποιες ταινίες, θα ακούσετε μουσική, αλλά ξέρετε ότι τα παιδιά βαριούνται εύκολα και όσα βιβλία και ταινίες και αν δουν, υπάρχουν στιγμές που η ενέργειά τους… "χτυπάει κόκκινο" και πρεπει κάπως να εκτονωθεί.

Το παιχνίδι λέγεται «πέρνα το ποτάμι» και το καλό είναι, ότι μπορείτε να το παίξετε και μέσα και έξω από το σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε

Δυο μακριά κομμάτια ξύλου ή δυο μεγάλα κομμάτια κορδέλας ή ταινίας

Πώς θα το παίξετε

Το παιχνίδι ξεκινά όταν τοποθετήσετε τα δυο ξύλα ή τις κορδέλες παράλληλα πάνω στο πάτωμα. Αυτό είναι το «ποτάμι». Εξιστορήστε στα παιδιά το σενάριο της ιστορίας σας – μπορεί να είστε εξερευνητές στο δάσος ή να ψάχνετε για κάποιον μέσα σε μια μεγάλη πόλη και ξεκινήστε το παιχνίδι.

Στη διαδρομή της αναζήτησης οι εξερευνητές βρέθηκαν μπροστά σε ένα ποτάμι – τα δυο ξυλάκια – και πρέπει να το περάσουν.

Τα παιδιά, λοιπόν, στο σημείο αυτό στέκονται μπροστά στο ένα ξύλο και πρέπει να περάσουν απέναντι χωρίς να «βραχούν». Πώς θα το κάνουν αυτό; Φυσικά, με άλματα! Όποιο παιδί καταφέρει να περάσει στην απέναντι «όχθη», όταν έρθει η σειρά του, οδεύει προς το θησαυρό και την νίκη. Όποιο παιδί όμως πατήσει πάνω στο ξύλο ή μέσα στον χώρο που υπάρχει ανάμεσα στα δυο ξύλα τότε γυρίζει πίσω.

Για να δυσκολεύει λίγο το επίπεδο, ειδικά αν τα παιδιά σας είναι λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία, μπορείτε, αφού όλα τα παιδιά περάσουν το πρώτο στάδιο, να τραβάτε το ένα ξύλο μακρύτερα από το άλλο ή να αυξάνετε τον αριθμό των «ποταμών».

Η ιστορία μπορεί να τραβήξει όσο μακριά θέλετε. Νικητής είναι αυτός που καταφέρνει να περάσει όλα τα «ποτάμια», ενώ ο «θησαυρός» μπορεί να είναι λιχουδιές και γλυκά για όλα τα μικρά που συμμετείχαν.

Το «πέρνα το ποτάμι» είναι ένα αρκετά δημοφιλές παιχνίδι, το οποίο αναπτύσσει φυσικές δεξιότητες των παιδιών, εξάπτει τη φαντασία τους και –ευτυχώς για τους γονείς – εξαντλεί την ενέργεια τους!

πηγή: fatherly.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter