Αρχική InfoMommy Νέα Πλαστικά τέλος: Στην αγορά σύντομα τα πρώτα βιώσιμα Lego φτιαγμένα από φυτά

Πλαστικά τέλος: Στην αγορά σύντομα τα πρώτα βιώσιμα Lego φτιαγμένα από φυτά

Πλαστικά τέλος: Στην αγορά σύντομα τα πρώτα βιώσιμα Lego φτιαγμένα από φυτά

Θα συνεχίζουν να πονάνε τις πατούσες μας, όταν πατάμε πάνω τους, αλλά τα φυτικά στοιχεία από τα οποία θα αποτελούνται τα νέα Lego που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τους επόμενους μήνες, θα συμβάλλουν ώστε να γίνουν βιώσιμα.

Η εταιρία Lego ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι κομμάτια όπως φύλα, θάμνοι και δέντρα θα δημιουργούνται πλέον από πλαστικό με βάση τα φυτά, όπως π.χ. το ζαχαροκάλαμο.

Η μετάβαση αυτή των υλικών είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου που στόχο έχει την χρήση όλο και περισσότερων βιώσιμων υλικών τόσο στα παιχνίδια όσο και στις συσκευασίες τους, μέχρι το 2030.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο πρώτο βήμα, στη φιλόδοξη δέσμευσή μας να φτιάξουμε όλα τα τουβλάκια LEGO από βιώσιμα υλικά», είπε ο Tim Brooks, αντιπρόεδρος περιβαλλοντικής ευθύνης της Lego Group, σε πρόσφατη δήλωσή του.

Η εταιρία διαβεβαίωσε, επίσης, ότι παρόλο που τα βοτανικά στοιχεία θα είναι φτιαγμένα από πλαστικό με βάση το ζαχαροκάλαμο, θα συνεχίσουν να είναι «τεχνικά πανομοιότυπα» με τα κομμάτια που φτιάχνονται από συμβατικό πλαστικό.

Η κίνηση αυτή είναι μία από τις πολλές που η Lego έχει κάνει, για να δημιουργήσει μια βιομηχανική διαδικασία πιο φιλική στο περιβάλλον. Πέρσι, η Lego Group  ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την WWF, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Lego συνεργάζεται, επίσης, με την WWF προκειμένου να βοηθήσει στην υψηλή ζήτηση πλαστικών φτιαγμένα από βιώσιμα υλικά.

Πηγή: usatoday.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter