Πληρωμές με κάρτες: Η διευκρίνιση του Συνδέσμου Καταναλωτών που πρέπει να θυμούνται οι πολίτες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ) σχετικά με τις χρεώσεις για πληρωμές με κάρτες.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αποδέχονται επιπρόσθετες χρεώσεις όταν πληρώνουν με κάρτα, αν δεν έχουν πρώτα ενημερωθεί για αυτό. Συγκεκριμένα, αν δεν έχουν διαβάζει κάποια ένδειξη σε περίοπτη θέση στο κατάστημα.

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση για αυτό το κομμάτι των συναλλαγών

«Εάν ο πωλητής αποφασίσει να επιβάλει επιπρόσθετη χρέωση λόγω πληρωμής με κάρτα, θα πρέπει απαραίτητα να έχει αναρτημένη σε περίοπτο μέρος του καταστήματός του, σχετική ένδειξη ότι θα χρεώνεται επιπρόσθετο ποσό και το ακριβές ύψος του, στις περιπτώσεις που η πληρωμή γίνει με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας».

Προσθέτει ότι «ο πωλητής είναι υποχρεωμένος, εφ’ όσον δέχεται πληρωμή με κάρτα, να χρεώνει την ακριβή τιμή των προϊόντων ή υπηρεσιών που παρέχει και δεν μπορεί να χρεώνει επιπρόσθετο ποσό, όσο μικρό και να είναι, με τη δικαιολογία ότι η πληρωμή έγινε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα».

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλη και ευκρινής ένδειξη μέσα στο κατάστημα που εύκολα οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερωθούν γι’ αυτή την επιπρόσθετη χρέωση, τότε να καταγγέλλεται στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.