Ποια είναι η σωστή ηλικία για να πείτε στα παιδιά την αλήθεια για τον Άη Βασίλη;

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου για παιδιά, τα οποία περιμένουν με αγωνία την επίσκεψη του Άη Βασίλη και τα πολυπόθητα δώρα του!

Πότε θα πρέπει, όμως, εμείς ως γονείς, να βάλουμε ένα τέλος σε όλη αυτή την επίπλαστη μαγεία;

Πότε είναι η σωστή στιγμή να πάψουμε να διαιωνίζουμε αυτό το παραμύθι;

Μια ομάδα ψυχολόγων, καθώς και ο οικογενειακός σύμβουλος Dr Justin Coulson, σε συνέντευξη που έδωσαν στην Daily Mail της Αυστραλίας, μίλησαν για το αμφιλεγόμενο αυτό ζήτημα και αποκάλυψαν πότε πρέπει να πούμε στα παιδιά μας την αλήθεια.

Όπως, λοιπόν, είπαν: «Σύμφωνα με την εμπειρία μας, τα παιδιά γίνονται περίεργα περί την ηλικία των πέντε και επτά ετών. Είναι ένα μόνιμο θέμα συζήτησης και, όπως οτιδήποτε θα πρέπει κανονικά να μένει μυστικό, πρόκειται για μία γνώση που δίνει δύναμη!»

Έτσι, αν τα μικρά μας επέστρεψαν σήμερα από το σχολείο, μας κοίταξαν με μεγάλα βουρκωμένα μάτια και μας ρώτησαν: Δεν υπάρχει Άη Βασίλης;, το καλύτερο που σύμφωνα με τους ειδικούς έχουμε να κάνουμε, είναι να πούμε εκείνη τη στιγμή την αλήθεια.

«Αν είναι αρκετά μεγάλα και αρκετά περίεργα, ώστε να ρωτήσουν, τότε είναι και αρκετά μεγάλα για να μάθουν την αλήθεια», λένε οι ειδικοί.

Όσο για το ποιος είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος, για να πείτε στα παιδιά την αλήθεια;

Δείτε πόσο όμορφα απάντησε αυτή η μαμά.

Από την άλλη, αν θέλετε με κάθε τρόπο να συνεχίσετε να διατηρείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων, με αυτά τα τρικ θα πείσετε τα παιδιά σας, ότι ο Άη Βασίλης… πάλι θα΄ρθει!

Πηγή: mirror.co.uk