Αρχική InfoMommy Νέα Ποια κυπριακή πόλη ψηφίστηκε στις 100 καλύτερες παγκοσμίως για να ζει κανείς;

Ποια κυπριακή πόλη ψηφίστηκε στις 100 καλύτερες παγκοσμίως για να ζει κανείς;

Ποια κυπριακή πόλη ψηφίστηκε στις 100 καλύτερες παγκοσμίως για να ζει κανείς;

Η Κύπρος είναι ένα εντυπωσιακό νησί με πόλεις και χωριά ιδιαίτερης ομορφιάς. Μία πόλη, ωστόσο, του νησιού μας ψηφίστηκε και φέτος ανάμεσα στις 100 καλύτερες για να ζει κανείς παγκοσμίως.

Ποια είναι;

Πρόκειται για την Λεμεσό, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για την ποιότητα ζωής τους, σύμφωνα με τη λίστα της «Mercer». Μάλιστα, είναι η μοναδική πόλη της Κύπρου που εμφανίζεται στη λίστα!

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έρευνα η Λεμεσός είναι στην 86η θέση με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, ενώ η πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα βρίσκεται στην 89η θέση.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές.

Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στη δεύτερη θέση, μετά την αυστριακή πρωτεύουσα, κατατάσσονται η Ζυρίχη και το Βανκούβερ και στην τρίτη θέση το Μόναχο και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Όσο αφορά την πρώτη θέση, σε αυτή βρίσκεται η Βιέννη για ακόμα μια χρονία, στη δεύτερη θέση μετά την αυστριακή πρωτεύουσα, κατατάσσονται η Ζυρίχη και το Βανκούβερ και στην τρίτη θέση το Μόναχο και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν το Ντίσελντορφ, η Φρανκφούρτη, η Κοπεγχάγη, η Γενεύη και τέλος η Βασιλεία.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter