Αρχική InfoMommy Νέα Ποινική έρευνα σε εξέλιξη για φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Λάρνακα

Ποινική έρευνα σε εξέλιξη για φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Λάρνακα

Ποινική έρευνα σε εξέλιξη για φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Λάρνακα

Tην ποινική δίωξη του Παγκύπριου Ιδρύματος Στοργής και Αγάπης για τα Παιδιά και, κατ’ επέκταση, των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό το φερόμενο φιλανθρωπικό ίδρυμα προωθεί η Αστυνομία. Το εν λόγω ίδρυμα δραστηριοποιείται στην πώληση εντύπων, με έδρα τη Λάρνακα, με την ποινική έρευνα να επικεντρώνεται στα έσοδα από τις πωλήσεις εντύπων, τα οποία, όπως φαίνεται, δεν έχουν διατεθεί για τους σκοπούς του ιδρύματος.

Ειδικότερα, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ενημέρωσε γραπτώς στις 6/12/2016 τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών με τα εξής σε ό,τι αφορά τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εναντίον του εν λόγω ιδρύματος:

«Η Αστυνομία προωθεί την ποινική δίωξη του αναφερόμενου ιδρύματος για τις πιο κάτω κατηγορίες: Της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της απάτης και για αδικήματα του περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Παράλληλα, στην επιστολή του, ο κ. Χάσικος αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ζητήσει ενημέρωση από την Αστυνομία για τα στοιχεία που έχουν μέχρι σήμερα συλλεγεί, έτσι ώστε να μελετήσει τη δυνατότητα προώθησης διάλυσης του σωματείου, μέσω του Δικαστηρίου, για τον λόγο ότι παρεξέκλινε του σκοπού του, σύμφωνα με σχετική διάταξη του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.